Gledanje v nebo in upanje, da ne bo deževalo. Takšen je vsakdanji obred organizatorjev Wimbledona, ki so zaradi deževja v zaostanku s predvidenim sporedom. Tako ne čudi, da so nekateri teniški igralci in igralke šele včeraj odigrali dvoboje 1. kroga, med njimi tudi Američan John Isner. S statusom 18. nosilca je prekrižal lopar s Ciprčanom Marcosom Baghdatisom, nekoč že osmim na svetu. Po dveh urah in 17 minutah ga je premagal s 7:6 (2), 7:6 (5), 6:3 in še enkrat dokazal, da je prav na travnati podlagi zelo nevaren. Nasprotniku je namreč zabil 33 asov.

»Moji letošnji izidi niso ravno blesteči, a se zavedam, da imam v Wimbledonu zaradi specifične igre vedno možnosti za odmeven uspeh. Fizično gledano je trava za moj način igre idealna, a najbolj me moti, ko drsi in se ne morem najbolje gibati. Za nameček žogice odskočijo nizko,« je pred nadaljevanjem turnirja povedal 2,08 metra visoki Floridčan, ki pri servisu žogico udarja z višine 3,5 metra. »Prepričan sem, da ima John v Wimbledonu lepo priložnost, da končno doseže odmeven uspeh. Z močnimi servisi je pritisk na nasprotnika izjemen,« pravi strokovnjak in nekdanji tenisač Justin Gimelstob in dodaja, da je njegovo dojemanje igre na travi iz leta v leto boljše, a opozarja: »Niti za trenutek ne sme biti pasiven. V tem primeru postane nervozen, spremeni se dinamika dvoboja.« Zdi se neverjetno, da je rekorder po številu asov v enem dvoboju (natanko 113, od tega 85 v enem nizu) lani in predlani zmogel priti le do 3. kroga.

Čeprav v Wimbledonu še ni dosegel nebes, je že legenda, saj se še vsi spominjajo njegovega dvoboja iz leta 2010, ko je kvalifikanta Nicolasa Mahuta v 1. krogu premagal šele v petem nizu s 70:68. Skupno sta na igrišču prebila 11 ur in 5 minut, v enem dnevu rekordnih 7 ur in 6 minut. »Herkulski,« je dvoboj tedaj označil John McEnroe, Isner pa se spominja, da je bil na koncu na robu delirija: »Tega dvoboja se bova z Nicom večno spominjala. Pred njim sva si mogoče izmenjala nekaj besed, danes pa se v slačilnici vedno, ko se srečava, zapleteva v daljši klepet.« Pri 31 letih mu seveda izkušenj ne manjka, pa čeprav je tenis začel igrati pozno, šele pri enajstih, pozneje pa se je lotil študija in diplomiral iz govornih komunikacij. Tenis mu je omogočil lagodno življenje, saj je samo s turnirskimi nagradami zaslužil že 10 milijonov ameriških dolarjev.

Pomembnejši izidi, 2. krog – moški: Murray (VB, 2) – Yen-Hsun (Tajv) 6:3, 6:2, 6:1, Lacko (Slk) – Karlović (Hrv, 23) 6:3, 3:6, 7:6 (5), 6:4, Raonic (Kan, 6) – Seppi 7:6 (5), 6:4, 6:2; ženske: Halep (Rom, 5) – Schiavone (Ita) 6:1, 6:1, V. Williams (ZDA, 8) – Sakkari (Grč) 7:5, 4:6, 6:3, Čepelova (Slk) – Muguruza (Špa, 2) 6:3, 6:2.