Letni kino bodo v domžalskem Češminovem parku slovesno odprli 7. julija ob 20. uri s koncertom filmske glasbe Od Psiha do Vojne zvezd, ki ga bodo izvedli člani Simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik pod vodstvom dirigenta Slavena Kulenovića. Po koncertu, ki ga bo kronala Williamsova suita Vojna zvezd, bo obiskovalce v oddaljeno galaksijo popeljalo še zadnje nadaljevanje vesoljske sage Vojna zvezd: Sila se prebuja.

Vse projekcije in dogodki Kina v parku bodo letos prvič brezplačni, napovedujejo organizatorji in dodajajo, da bo pod zvezdami obiskovalcem na voljo 200 sedežev. Gledalci pa lahko, kot pravijo, prinesejo s seboj tudi svoje stole in odeje za piknik, saj je na travi med sedeži in platnom še dovolj prostora. V letošnjem programu Kina v parku bodo 9. julija predpremierno predstavili drugi celovečerni film režiserja Mihe Knifica Štiri stvari, ki sem jih hotel početi s tabo, napovedujejo v Kulturnem domu Franca Bernika in dodajajo, da bo po projekciji z gledalci tudi ustvarjalna ekipa filma. Izpostavljajo tudi projekcijo filma Atlantik, nizozemskega režiserja Jan-Willema van Ewijka, o maroškem deskarju, ki se na jadralni deski odpravi na težavno in nevarno pot proti Evropi. Mešanica jadranja na deski in begunske problematike s čudovito filmsko estetiko bo na sporedu 14. julija. Za konec letošnjega Kina v parku bodo predvajali igrano-dokumentarni film Žige Virca Houston, imamo problem. Gre za film o jugoslovanskem vesoljskem programu, ki je brez dvoma eden najbolj intrigantskih slovenskih filmov leta 2016.

Vse projekcije filmov, ki bodo od četrtka do sobote, se začenjajo ob 21.30. Obiskovalcem bo na voljo tudi filmska kavarna, težav pa ne bi smeli imeti niti z iskanjem parkirnega prostora, saj je pri parku in na dvorišču bližnje osnovne šole dovolj parkirišč. Če bo vreme lepo, bo obiskovalcev zagotovo še več kot lani, menijo v kulturnem domu, kjer so lani pod zvezdami našteli več kot 2400 obiskovalcev.