Najboljši sladoled v mestu: slaščičarna Cacao

Po rezultatih omenjene ankete imajo najboljši sladoled v Ljubljani veterani na sladoledni sceni. Na prvem mestu je sladoled, ki ga postrežejo v lokalu Cacao na Petkovškovem nabrežju, dobro pa mu konkurirata tudi Vigo in Zvezda.

Najboljša točka za selfi: Nebotičnik

Nebotičnik v vseh delih dneva – to je najboljša točka v mestu za selfi, ki bo dobil največ všečkov na družabnih omrežjih. Sodelujoči v anketi, ki so oddali svoje glasove, za fotografiranje priporočajo še ljubljanski grad in Odprto kuhno. Za njima pa ključavnice na Mesarskem mostu in zmaje na sosednjem Zmajskem mostu.

Najboljša poletna aktivnost: veslanje na deski po Ljubljanici

Kaj početi poleti v Ljubljani? Izbor najboljšega poleti v Ljubljani predlaga v prvi vrsti veslanje na deski skozi središče mesta, za kar so se specializirali v Bananawayu. Za preganjanje dolgčasa in ohladitev priporočajo še obisk kopališča Laguna in Hiše eksperimentov na Trubarjevi ulici, kjer lahko spoznate več kot 50 eksperimentov. V poletnem času pa radi pripravijo tudi sladoled iz tekočega dušika.

Pivo, kava in kosilo na prostem: Livada, Žmauc, Slovenska hiša

Tri ljubljanske restavracije z najboljšim vrtom so Livada, Shambala in Druga violina, ki prav te dni praznuje štiri leta. Če bi radi spili kavo na prijetni terasi, vas rezultati ankete napotijo v Slovensko hišo na Cankarjevem nabrežju, Cacao in na Nebotičnik, ki ima najvišje ležečo teraso z zavidljivim razgledom. Kam pa na pivo? Najboljše vrtove za to imajo bojda v Žmaucu, Centralni postaji in Cutty Sarku.

Najboljše vodstvo po mestu: The Ljubljana Free Tour

Najbolje po mestu vodijo vodniki Inštituta Ars Magna, ki pod imenom The Ljubljana Free Tour vsak dan ob 11. uri in 15. uri krenejo izpred frančiškanske cerkve in turiste vodijo brezplačno oziroma za prostovoljne prispevke. Na drugem mestu med vodenji je Ljubljana Graffiti Tour in na tretjem Ljubljananjam.