Dvoboj reprezentanc na Parku princev v Parizu, ki sta se že na svojem premiernem nastopu na evropskem prvenstvu uvrstili v izločilne boje, so uspešneje in odločneje začeli Severni Irci, ki proti Walesu niso slavili na zadnjih sedmih medsebojnih tekmah. V sicer nič kaj razburljivem prvem polčasu je v 10. minuti za Severno Irsko močan strel z roba kazenskega prostora sprožil Stuart Dallas, a je njegov poskus ubranil vratar Wayne Hennessey, ki je žogo odbil v kot. Vratar Walesa se je znova izkazal v 22. minuti, ko je zadetek preprečil Jamieju Wardu.

Le tri minute pred tem je prek Aarona Ramseyja zapretil tudi Wales. Igralec Arsenala je celo zatresel nasprotnikovo mrežo, vendar je bil njegov zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Wales je v prvem polčasu imel žogo v posesti kar 59 odstotkov igralnega časa, a za razliko od tekmeca ni uspel ustreliti v okvir vrat.

Wales je v drugem polčasu preklopil v višjo prestavo in vse bolj oblegal vrata Severnih Ircev. Tako je v 53. minuti po zaviti podaji v kazenski prostor z glavo mimo vrat streljal Sam Vokes, pet minut kasneje pa se je po izvrstno izvedenemu prostemu strelu dobro sicer zastraženega Garetha Balea s približno 25 metrov izkazal vratar Michael McGovern.

Srečanje se je nato nekoliko umirilo, še naprej pa so bili konkretnejši Valežani, ki jim je v 75. minuti jalovo premoč le uspelo kronati z zadetkom. Akcijo za vodstvo je pričel Ramsey, ki je na bok podal Baleu, slednji pa je žogo poslal v šestnajstmetrski prostor, kjer je nespretno posredoval branilec Gareth McAuley in zatresel lastno mrežo.

Severnem Ircem v zadnjih 15 minutah srečanja ni preostalo drugega, kot da vse moči usmerijo v napad, a jim tako želenega zadetka, ki bi jim zagotovil podaljšek, ni uspelo doseči.