Statistika pred tekmo je bila na strani Poljakov, saj so Švicarji dobili le enega od zadnjih desetih medsebojnih dvobojev. Pri Poljakih so se po zadnji tekmi skupinskega dela v prvo postavo vrnili Lukasz Pisczek, Krzysztof Maczynski in Jakub Blaszczykowski, v začetni enajsterici švicarske reprezentance pa je prednost pred mladim napadalcem Breelom Embolojem dobil Haris Seferović.

Poljski nogometaši so začeli udarno in si že po vsega 20 sekundah priigrali prvo veliko priložnost.. Po napaki Joahana Djourouja in posredovanju vratarja Yanna Sommerja se je žoga odbila do Arkadiusza Milika, ki pa je žogo ustrelil prek vrat. Poljaki so bili nevarnejši tudi v nadaljevanju, vendar so se Švicarji uspešno branili. Tako se jim je v 29. minuti ponudila nova priložnost, ko je po podaji iz kota z glavo poskusil Grzegorz Krychowiak, vendar meril nenatančno. Le štiri minute kasneje je še drugič na srečanju proti nasprotnikovim vratom streljal Milik, a znova meril preko gola.

Agresiven pristop izbrancev selektorja Adama Newalke je bil poplačan v 39. minuti, ko so povedli z 1:0. Hiter protinapad po levi strani je izvedel Kamil Grosicki, ki je nato podal v kazenski prostor osamljenemu Blaszczykowskemu, 30-letni vezist pa je s strelom po tleh ugnal Sommerja.

Švicarji so se prebudili šele v drugem polčasu in že v svojem prvem napadu, ko so zapretili s kota, dali vedeti, da se bodo morali Poljaki za zmago še močno potruditi. Na nasprotni strani je v 50. minuti s strelom znotraj kazenskega prostora poskusil Robert Lewandowski, z obrambo pa se je izkazal Sommer. V naslednjih minutah sta priložnost za zadetek imela tako Xherdan Shaqiri pri Švicarjih kot tudi Blaszczykowski pri Poljakih, a sta bila vratarja na mestu.

Bolj kot se je srečanje približevalo koncu, bolj so Švicarji napadali. V 78. minuti se je po blokiranem strelu Djouruja žoga odbila do Seferovića, ki je sprožil močan strel, vendar zatresel prečko. Če je švicarski vratar ob poskusu Seferovića še imel srečo, pa je bil povsem nemočen v 82. minuti, ko je na atraktiven način, s tako imenovanimi škarjicami, izid na 1:1 poravnal Shaqiri in izsilil podaljšek.

Ker tudi po podaljških, v katerih si reprezentanci nista ustvarili večjih priložnosti, ni prišlo do spremembe izida, so sledili kazenski streli. V tem elementu so imeli več sreče in znanja Poljaki, ki so zadeli iz vseh petih poskusov, medtem ko je pri Švici zgrešil Granit Xhaka, ki je s soigralci tako zaključuje s svojimi nastopi v Franciji.