Prihodnja zima v hokejskem Tivoliju ne bo prinesla bistvenih izboljšav v primerjavi z zadnjimi mučnimi sezonami, ko je Olimpija vztrajno cepetala za konkurenco v EBEL. Ljubljansko izhodišče ostaja na približno enaki ravni, zato je nemogoče trditi, da bo Olimpija v najmočnejšem regijskem tekmovanju postala konkurenčnejša.

Letni proračun bo v višini 800.000 evrov ostal podoben kot lani, po izteku triletne pogodbe s Telemachom pa bo klub začasno ostal brez glavnega pokrovitelja. Olimpija želi prepričati in privabiti predvsem več manjših sponzorjev, a pred klubom je v fazi sanacije vendarle še dolga vrsta ovir. Tivolski kolektiv bo moral v roku treh let do konca izpeljati postopek poenostavljene prisilne poravnave, vmes pa zagotoviti finančna sredstva za sprotno delovanje. V minuli sezoni se je finančna piramida zamajala, saj so igralcem in trenerjem močno zamujale mesečne plače. Ko je vodstvo EBEL postavilo pogoj, da mora Olimpija do 15. junija poplačati vse obveznosti, je klub v mesecu dni zagotovil okoli 200.000 evrov in skorajda izpolnil vse zahteve. Nekaj dolgov namreč še vedno obstaja, je potrdil predsednik Marko Popovič, a zagotovil, da so razmere boljše kot lani ob tem času.

Funkcijo športnega direktorja bo na dolgi rok pričakovano opravljal dosedanji vodja moštva in nekdanji olimpijec Jože Kovač, ki je povedal, da bo igralski kader Olimpije dokončno sestavljen šele septembra, ko bo nova sezona že trkala na vrata. To je bistveno prepozno za kakršno koli resnejšo zgodbo, saj je konkurenca večinoma že razrešila vsa pomembnejša vprašanja o sestavi igralskega kadra, a takšna je pač ljubljanska realnost. Kot je dejal Kovač, je pod pogodbo trenutno štirinajst igralcev, klub pa načrtuje prihod vsaj treh tujih okrepitev. Olimpija želi v svoje vrste privabiti dolgoletnega reprezentančnega vratarja Roberta Kristana, a je menda malo možnosti za realizacijo prestopa. Potem ko sta odšla zanesljivi Olivier Roy in Tomaž Trelc, bo rezerva postal 21-letni Jakob Rajšp. Med novinci velja omeniti še Rajšpovega vrstnika Gilberta Gaborja, ki ima tako švedsko kot slovaško državljanstvo, dosedanji sokapetan Andrej Tavželj pa se še vedno odloča, ali bo ostal odet v zeleno barvo.

Predsednik kluba Popovič je izrazil željo, da bi Olimpija postala valilnica mladih talentov, a glede na to, da so ji Jeseničani izpred nosu že sunili Jureta Sotlarja, Miho Logarja in Žana Jezovška, v Lyon pa je odšel Gregor Koblar, je za vseslovenski projekt malo možnosti. Dosedanje odhode gre razumeti tudi kot določeno mero nezaupanja v dosedanje delovanje Olimpije, pričakovati pa je, da se bo proti Podmežakli odpravil še kakšen obetaven hokejist. Olimpijo bi moralo skrbeti, da jo Jesenice v tem trenutku prehitevajo pri sestavljanju igralskega kadra, saj bodo železarji vendarle nastopali v kakovostno slabšem tekmovanju. Pomembno besedo pri prepričevanju igralcev ima povratnik na jeseniško klop Nik Zupančič, ki je v prednosti zaradi funkcije reprezentančnega selektorja.

Na klopi Olimpije bo ostal dosedanji trener Bojan Zajc, čeprav je po koncu sezone izrazil pomislek, ali naj zaradi zahtevnih razmer sploh nadaljuje delo v Tivoliju. Zajc obljublja borben in agresiven pristop moštva, a glede na omejen proračun nihče ne more pričakovati odmevnejšega uspeha na mednarodnem prizorišču. Olimpija bo morala vodstvu EBEL zaradi zahtev po večjem transparentnem poslovanju že v prihodnji sezoni vsak mesec dostavljati dokumentacijo o rednih izplačilih za igralce, kar bi glede na prakso iz minulih let lahko predstavljalo težavo. Popovič o tem pravi, da so na izziv pripravljeni, zaveda pa se, da vodstvo tekmovanja Olimpiji novega popravnega izpita ne bo več dovolilo.