Selkejevo nagrado za najboljšega obrambnega napadalca lige si je Kopitar prislužil z izjemnimi predstavami in največjo minutažo med vsemi napadalci v ligi. V povprečju je vsako tekmo na ledu preživel skoraj 21 minut (malenkost več od dveh minut z igralcem manj), pri tem pa zbral drugi najboljši rezultat v razliki med doseženimi in prejetimi zadetki ekipe. Na koncu sezone je Kopitarjeva ekipa z njim na ledu dosegla kar 34 zadetkov več, kot jih je prejela. To je bilo drugo najboljše razmerje v vsej ligi.

Poleg tega je bil s 1776 buliji peti v NHL, dobil pa jih je kar 950 in zabeležil sedmi rezultat lige. Nagrada je bila lepo poplačilo za trud preteklih let, saj je Hrušičan lani in predlani kot drugi najboljši obrambni igralec lige le za las zaostal za velikim priznanjem.

Nagrado za najboljšega obrambnega napadalca pa je lepo nadgradila še nagrada Lady Byng. To v NHL podeljujejo igralcu, ki najbolje uteleša športnost in gentlemenskost skupaj z visoko igralsko kvaliteto. Ob dejstvu, da je imel med vsemi napadalci v ligi največjo minutažo, je njegovih 16 minut na kazenski klopi v vsej sezoni resnično pohvalnih in ni čudno, da je pometel s konkurenco. Prejel je namreč skoraj dvakrat toliko točk kot njegov najbližji zasledovalec Aleksander Barkov iz moštva Florida Panthers. Za nameček dodajmo še, da je pred Kopitarjem nagrado Lady Byng iz vrst L.A. Kings zadnji dobil legendarni Wayne Gretzky leta 1994, kar Slovenca uvršča v res imenitno družbo.

Celoten seznam podeljenih nagrad si lahko ogledate na povezavi.