Kot v dokumentarnem filmu trdijo njegovi avtorji, naj bi si Primož Rogllič na prepovedani način, z električnim motorjem v kolesu, pomagal že na dirki Strade Bianche, znova pa tudi na dirki po Italiji, na kateri je dobil deveto etapo v vožnji na kronometer.

Član moštva LottoNL-Jumbo je navedbe francoske televizije že zanikal in povedal: »Težko karkoli rečem. Naše sem poklical, bomo skupaj dali izjavo. Meni je smešno,« je za STA dejal nekdanji smučarski skakalec, ki več ni želel povedati, a obenem dodal, da namerava skupaj s svojo ekipo podati izjavo, vendar še ne ve, kdaj točno.

Obtožbe na račun slovenskega kolesarja odmevajo tudi v tujini. O 26-letniku so poročali v italijanskem časniku Corriere della Sera, kjer so med drugim zapisali, da njegov nagel uspeh na kronometru v Chiantiju vsekakor zbuja dvome.

Zaradi mehanskega dopinga je bila sicer nedavno nazaj s šestletnim suspenzom kaznovana 18-letna Belgijka Femke van den Driessche, ki si je z elektromotorjem pomagala na svetovnem prvenstvu v ciklokrosu.