Morda ste eden tistih, ki so vedno živeli v hiši, ali pa le potrebujete več prostora za otroke, za svoje konjičke. Morda se preprosto želite kdaj umakniti v tišino, stran od vsakodnevnega vrveža. To so zgodbe naših graditeljev, ki načrtujejo premik iz stanovanja v lasten dom. Ta premik pa je običajno zelo zahteven, še posebej, kadar so finančna sredstva omejena. Pa ne kaže prehitro obupati. Na voljo imate kup možnosti. Eno takšno, prijazno vašim financam, vam ponuja Ytong. V vseh letih gradnje hiš so ugotovili, da je za večino njihovih kupcev priprava načrta oziroma projekta za gradnjo hiše zelo stresna in draga. Kupci nimajo predstave o prostornosti hiše, izkoriščenosti tlorisov in pogosto niti ne vedo točno, kakšno hišo želijo. Zato je že leta 2006 nastala njihova zbirka različnih hiš Ytong, med katerimi boste prav gotovo našli takšno, ki vam bo najbolj pisana na kožo. Letos so obstoječim hišam dodali še pet novih prijaznih hišk, opremljenih z imeni: Metka, Helena, Petra, Nina in Maša. Predvsem pritlična Metka je že očarala številne bodoče graditelje. Hiška meri slabih 100 kvadratnih metrov in v eni etaži združuje vse potrebne prostore.

Ker splošna finančna situacija ni rožnata, so naredili še en korak naprej. V sodelovanju s svojimi projektanti in arhitekti celoten projekt za gradnjo hiše v vrednosti 2900 evrov podarjajo. Ob nakupu katere od hiš Ytong tako kupec dobi celotno dokumentacijo brezplačno. Kot poudarjajo, ni nobenih pasti v drobnem tisku. In kaj je celotna projektna dokumentacija? To je projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja, vključno z vodilno mapo in pridobivanjem soglasij. Kupčeva edina naloga je, da izbere najljubšo hišo in se obrne na njihove svetovalce. Ti kupca usmerijo k projektantu, ki ga kupec obišče z lokacijsko informacijo in geodetskim načrtom. Z njim se podrobno pogovori o hiši in o umestitvi na parcelo. V primeru, da kupec ne želi nobenih sprememb projekta, je vsa priprava projektne dokumentacije brezplačna.

Od pridobitve gradbenega dovoljenja do začetka gradnje bosta svetovalec in tehnična podpora vedno na voljo, na gradbišču pa bo zidarje obiskal tudi mojster gradnje Silvo. Za dodatne informacije lahko pokličete 080 18 22 ali obiščete spletno stran www.ytonghisa.si in preverite nabor hiš Ytong, cene in njihovo ponudbo brezplačnega projekta. (fg)