Potem ko je Cleveland v zmagah že zaostajal z 1:3, mu je pred domačimi gledalci v Quicken Loans Areni uspelo zmagati še drugič zapored in serijo v zmagah izenačiti na 3:3. Velik delež k uspehu Clevelanda sta znova prispevala Kyrie Irving, ki je dosegel 23 točk, in LeBron James, ki je tekmo končal z 41 točkami, 11 podajami in osmimi skoki.

Da domači košarkarji gostom ne bodo dovolili, da drugi zaporedni naslov proslavijo na njihov parketu, je postalo jasno že v uvodni četrtini, ki so jo varovanci trenerja Tyronna Lua dobili s kar 31:11. Golden State je v nadaljevanju lovil zaostanek in ga v zadnji četrtini tudi skoraj nadoknadil. Aktualni prvaki so se približali na le sedem točk zaostanka (79:86), a jih je med drugim presekala tudi predčasna izključitev najkoristnejšega igralca rednega dela Stepha Curryja (s 30 očkami najboljši strelec svojega moštva), ki si je štiri minute pred koncem prislužil svojo šesto osebno napako.

»Mislim, da nisem storil prekrška ne nad Kyriejem ne nad LeBronom,« se je po tekmi jezil Curry, ki je po šesti dosojeni osebni napaki povsem izgubil živce, v navijača vrgel ščitnik za zobe in si zaradi nešportnega obnašanja povrhu prislužil še tehnično napako. »Bilo je frustrirajoče, ko sem bil v zadnji četrtini tako pomembne tekme izključen. To me je razjezilo, a do naslednje tekme bom že v redu.«

Da so bili sodniki pristranski in so Curryju sodili prestrogo, je menil tudi trener bojevnikov Steve Kerr, ki je poudaril, da si njegov varovanec še nikoli v karieri ni prislužil šest osebnih napak. »Dosodili so mu šest osebnih napak, od tega so bile tri absolutno smešne. Vesel sem, da je zabrisal ščitnik za zobe,« je dejal Kerr.

Odločilna sedma tekma velikega finala bo odigrana v noči na ponedeljek pri Golden Statu v dvorani Oracle Arena v Oaklandu. Lani je Golden State naslov prvaka osvojil na šesti tekmi, ko je premagal Cleveland s skupnim izidom 4:2 v zmagah.