Samo še eno pričo, Džona B., morajo zaslišati na sojenju Radenku Đurđeviću zaradi domnevnega uboja sestrinega partnerja Mustafe Rastoderja, a ta bo očitno sodišču dal vetra. Prek detektiva mu namreč že nekaj mesecev poskušajo vročiti vabilo za pričanje, prav tako so odredili trajno prisilno privedbo, a ga policija še ni našla. Brez te priče ne bo šlo, tako da se iskanje nadaljuje. Đurđević pa medtem že sedem let čaka, ali ga bodo obsodili zaradi enega najhujših kaznivih dejanj ali ne. Da bi bil Rastoderjev krvnik, ves čas zanika.

Naj spomnimo, da je 19. januarja 2009 zjutraj žrtev v domačem stanovanju na Litostrojski v Ljubljani našel eden od sosedov. Rastoder je zaradi strelov umrl okoli 2. ure zjutraj. Obtožili so Đurđevića: Rastoder je z drogo zalagal svojo partnerico, obtoženčevo sestro, ki je omamljena od mamil in alkohola počela marsikaj, ravno večer pred ubojem je grdo pretepla mamo. Na mamo zelo navezani Đurđević naj bi tako v Rastoderju videl vir vsega hudega, kar se je dogajalo v družini.

Đurđevića so priprli, a ga leta 2010 tudi oprostili in izpustili. Tožilka Helena Zobec Dolanc se je pritožila na višje sodišče, kjer so ji pritrdili in Đurđeviča obsodili na 12 let. A potem se je tudi odvetnik Miha Kunič pritožil in spet je prišlo do preobrata: vrhovni sodniki so tudi to sodbo razveljavili in vse se je začelo od začetka. Ponovno sojenje pred drugim senatom se je začelo lanskega avgusta in bi se lahko tudi že pred časom končalo, če bi našli Džona B. Z iskanjem te priče so imeli težave že na prvem sojenju, zaslišati pa ga nedvomno morajo, kajti takšno je bilo navodilo vrhovnih sodnikov.

Izginil kot kafra

Džon B. je bil usodno noč skupaj z Binetom J., nedvomno enim zadnjih, ki je žrtev videl živo. Bine J. je že pričal, da sta bila v lokalu do 23. ure, ko je Rastoder rekel, da gre domov. Bine J. se je nato z Džonom B. odpeljal v Mostec, kjer sta si v avtu na prenosnem računalniku ogledala film. Potem sta šla še na Kurešček, da bi videla, koliko snega je tam, nato pa ju je pot vodila še na zabavo v Mojstrano. Iz izpiska baznih postaj za njegov telefon je razvidno, da se je nekaj minut pred 2. uro gibal na območju Šiške - Bine J. je pričal, da sta se pred odhodom na Kurešček ustavila na črpalki na Celovški cesti.

Detektiv je Džona B. zadnje mesece iskal na različnih naslovih: ker se je pred časom zdravil na nevrološki kliniki, je o njem poizvedoval v rehabilitacijskem centru Soča in zdravilišču v Laškem, kjer pa je izvedel, da so ga že odpustili. Ni ga našel na prijavljenem naslovu (brat je razložil, da v stiku nista že nekaj let), neuspešno ga je iskal tudi na različnih mestih po Ljubljani, kjer se zbirajo brezdomci, na primer v razdeljevalnici hrane, okoli frančiškanske cerkve, na Ambroževem trgu. Iskati so ga začeli tudi policisti, sodnik Martin Jančar je namreč podpisal odredbo za trajno prisilno privedbo.