V četrtem poskusu prodaje je edini kamniški hotel Malograjski dvor, ki je pred dvema letoma pristal v stečaju, znova dobil lastnika. Za kupnino 750.000 evrov ga je kupila kamniška družba Lex Info, ki je v lasti nekdanjega kamniškega notarja Janeza Novaka.

Prva izklicna cena hotela je znašala skoraj poldrugi milijon evrov. Ker na treh dražbah za dobro ohranjen hotel, ki je bil pred nekaj leti v celoti obnovljen, ni bilo zanimanja, so ga na četrti dražbi prodajali s postopkom zbiranja nezavezujočih ponudb ter naknadnih pogajanj s ponudniki.

Največ je zanj ponudil Janez Novak, ki upa, da bodo lahko hotel znova odprli že septembra letos. Pravi, da bo pred tem treba hotel nekoliko osvežiti in predvsem pregledati vse inštalacije. Več o ponudbi za zdaj še ni želel povedati, saj tudi še ni končan niti prenos lastništva, je povedal in dodal, da pričakujejo soglasje sodišča prav v teh dneh. Medtem se že dogovarjajo z zunanjimi strokovnjaki, ki imajo na področju gostinstva in turizma ustrezno znanje in izkušnje. Za upokojenega notarja Janeza Novaka je namreč hotelirstvo, kot pravi, nov izziv.

»Obiskovalcem našega prečudovitega mesta in zaledja bi rad omogočil vsaj nekaj dni udobnega bivanja. Seveda pa to tudi v kraju, ki ima zares izjemne naravne in kulturne danosti, ni odvisno le od hotelirja, marveč tudi interesa in podpore vseh, ki morajo pri tem sodelovati,« poudari Janez Novak. Pravi, da so najbolj izraziti biseri Kamnika z zaledjem naravne danosti, kot so Velika planina, Arboretum, Snovik, čudoviti gozdovi in čiste vode pa tudi staro mestno jedro... »Lahko bi razvijali pohodništvo, kolesarstvo, ribiški turizem in še marsikaj, o čemer že leta veliko govorimo,« je še dejal.

Ob stečaju se je edini kamniški hotel v strogem središču mesta, ki je lahko gostil 80 gostov, postavljal s štirimi zvezdicami. Z izdatno pomočjo evropskega sklada za regionalni razvoj so ga uredili v tipičnem meščanskem slogu. Šteje 22 sob, v pritličju je kavarna in restavracija, ima pa tudi veliko dvorano za seminarje in konference.