V središču Domžal so na vzhodni steni garažne hiše center Domžale P + R v začetku meseca predali namenu kar deset metrov visoko plezalno steno. Zaradi nestanovitnega vremena na odprtju niso mogli izvesti predvidenega programa, a so lahko udeleženci kljub temu uživali v pravih alpinističnih podvigih najmlajših članov alpinističnega odseka Planinskega društva Domžale.

Plezalno steno, ki je občino Domžale stala 45.000 evrov, je zgradilo pivško podjetje PS 49. Na občini so prepričani, da bo izdatno popestrila dogajanje v parku v Masljevi ulici, ki so ga prav tako uredili v sklopu gradnje garažne hiše in bo služil stanovalcem največje stanovanjske soseske SPB-1.

Atraktivna in visoka plezalna stena je namenjena širšemu krogu uporabnikov vseh starosti. Omogočala bo vadbo tako začetnikom kot aktivnim plezalcem in tekmovalcem. Na njej bodo izvajali tudi tekmovanja v športnem plezanju, so povedali na občini. Za zdaj bo plezalna stena odprta in na voljo za plezanje od ponedeljka do petka med 15. in 21. uro, ob koncih tednov pa ves dan. V tem času bodo ob steni inštruktorji, ki bodo skrbeli za varno plezanje.

Čeprav je stena visoka deset metrov, je mogoče po njej plezati le do višine 8,9 metra. Pri gradnji stene so odmerili zelo veliko pozornosti predvsem njeni varnosti in namestili veliko varovalnih ploščic. To pa seveda ne pomeni, da bodo po steni lahko plezalci plezali brez navzočnosti inštruktorjev ali alpinistov. Plezalno steno upravlja Zavod za šport in rekreacijo Domžale. av