Darsovci lovili podivjano kravo

Močno je voznike na gorenjski avtocesti oni dan vznemirilo radijsko opozorilo, da promet na cesti ogroža – krava. Bližnje srečanje z eno tako pol tone težko Micko je lahko smrtno nevarno. Pa na srečo ni bilo hudega. Iz dobro obveščenih virov smo namreč izvedeli, da je krava res podrla ograjo med pašnikom in avtocesto tam blizu počivališča Lipce, a da ji asfalt ni zadišal, pač pa se je povsem zadovoljila z obcestno travo. Menda je bilo do cestišča še kar daleč, a nikoli ne veš, kaj piči kravo, da zdivja čez avtocesto na drugo stran. Delavci Darsa so ji skupaj z lastnikom zato urno pomagali nazaj na pašnik, kaj za vraga pa je Micko gnalo, da je podrla ograjo in pred kako gajstnim gorenjskim bikom je bežala, pa ne poročata ne policija ne Dars.

Odnesli so bankomat

O tem, da lopovi sem ter tja razstrelijo kakšen bankomat, smo že poročali. Tile nepridipravi pa so v Ajdovščini bankomat kar odnesli. Menda so v trgovski center pridivjali z nekim terencem, razbili steklo in bankomat lepo odvijačili. Samo štiri vijake da je treba odviti in že bankomat postane prenosna domača blagajna. Natovorili so ga v avto, se odpeljali, odstranili posodo z denarjem, vse skupaj prenesli še v en avtodom in izginili na počitnice. Seveda sta bila terenec in avtodom ukradena. Zdaj se tu postavlja toliko vprašanj, da nas glava boli. Predvsem – kako je možno čisto mirno odviti bankomat? In če je to tako lahko (kje so mojstri na zasluženih počitnicah, policija še ni odkrila), zakaj tega ne počnejo kar vsi po vrsti? Čudno, a ne?

81-letnik pristal na ledeniku

Iz Kanade pa poročajo o zasilnem pristanku manjšega letala na ledeniku. Že ta informacija je sama po sebi nenavadna. Zdaj boste pa zazijali, ko boste prebrali, da je bil pilot star 81 let. Tudi letalo ni bilo prav bistveno mlajše. Lokalni časopisi poročajo, da je 81-letnik vzel s seboj na izlet še dva prijatelja in je potem malo zašel. Namesto v eno je zavil v drugo dolino. A vas to kaj čudi? Pri teh letih... Pristanek na ledeniku je bil menda kar miren, huje je bilo, ko so se prebijali z ledenika na varno mimo vseh razpok in strmih, spolzkih pasti. Že skoraj povsem obupane in prezeble je nato le našel reševalec na motornih saneh in lokacijo sporočil še svojim kolegom. Ko so moške rešili, so bili nepoškodovani, le malo dehidrirani.

Šestina države posejana s “travo”

Nasadi marihuane v Albaniji se širijo, proizvodnja pa že presega tisoč ton na leto, je nedavno poročal italijanski časopis Corriere della Sera. Albanci največ trave izvozijo prav v Italijo. Posel je vreden milijarde. In kaj so še ugotovili? Da je šestina Albanije posejana z marihuano! Če bi šlo za Slovenijo, bi to pomenilo, da bi zelena rastlinica z značilnimi zobčastimi listi in še bolj značilnim vonjem prekrivala 3333 kvadratnih kilometrov naše ljube deželice. Kar je natanko površina štirih Triglavskih narodnih parkov. Pa bi mir zavladal v Sloveniji, če bi bilo tako, kajneda?

Je šel med češnje?

Iz severnoprimorskih krajev pa zdaj, ko je vreme vse lepše, skoraj vsak dan poročajo, da morajo gorski reševalci pomagati kakšnemu jadralnemu padalcu. Oseminpetdesetletni Nemec je oni dan zasilno pristal v bližini vzletišča Lijak na robu Vipavske doline, čisto blizu meje z Italijo. Zaradi nizkega leta je pristal v krošnji drevesa. Za kakšno drevo je šlo, policisti ne poročajo. Mi pa sumimo, da so Nemcu zadišale češnje in je malo pozabil, kako se prav vleče tiste vrvice tam na padalu. Nemcu ni bilo hudega, ali so naše češnje boljše od italijanskih in ali je sploh kakšna razlika, pa tudi ni povedal.

Pripravil Primož Knez