Za hotel Lek v Kranjski Gori, ki se ga je družba Novartis, kamor spada tudi slovenska družba Lek, odločila prodati, je prispelo nekaj deset nezavezujočih ponudb za nakup, so sporočili iz Leka. Morebitni potencialni kupci tako nepremičnine kot istoimenskega podjetja Hotel Lek, d. o. o., kamor sodi tudi 30 zaposlenih, so morali ponudbe s svojimi poslovnimi načrti oddati do 3. junija. Množice oddanih ponudb so v Leku veseli, pravi direktorica korporativnega komuniciranja Katarina Klemenc.

»To nam omogoča, da kakovostno nadaljujemo prodajni proces. V prihodnjih tednih bomo vloge podrobno proučili in s tistimi, ki so poslali najkakovostnejše ponudbe, nadaljevali prodajni proces,« dodaja Klemenčeva. Več podrobnosti v Leku za zdaj niso želeli izdati. Poudarjajo pa, da si bo Novartis v postopku prodaje prizadeval najti uveljavljenega kupca na področju hotelskega turizma z dolgoročnim strateškim poslovnim načrtom in vizijo za nadaljnji razvoj Hotela Lek. Prodajo želijo v Novartisu končati do konca letošnjega leta.

Lani povečali dobiček

Hotel Lek je družba Novartis začela prodajati maja letos, razlog za to pa je nova strategija upravljanja nepremičnin. Za hotel z 42-letno tradicijo lastnik pričakuje okoli milijon evrov kupnine. Izkupiček bodo v multinacionalki namenili svoji osnovni dejavnosti – farmaciji, je ob objavi prodaje pojasnil Tomaž Dvoršak, direktor upravljanja nepremičnin in storitev v Leku. Postopek prodaje Hotela Lek vodi hrvaška podružnica družbe CBRE.

V kranjskogorskem hotelu z 72 sobami in 144 posteljami so lani zabeležili več kot 31.000 nočitev, 11 odstotkov več kot predlani. Zasedenost sob so lani povišali za pet odstotkov, prihodke pa za štiri odstotke, kar znaša 1,837.000 evrov, lanski dobiček pred davki pa je znašal 49.150 evrov, je dobro poslovanje hotela izpostavila njegova direktorica Lidija Dokl. Med gosti, večinoma stalnimi, so lani prevladovali domačini in Angleži.