Evropsko nogometno prvenstvo ni pomembno le za nogometaše, temveč tudi za njihove družine, žene, dekleta ali ljubice. Te dni je medmrežje razgrela fotografija Christiana Ronalda, ki se s prijatelji noro zabava na Ibizi, ob strani pa mu nenehno stoji neznana temnolaska. Ker Ronaldo trenutno nima uradnega dekleta, so mu v minulem letu pripisovali mnoge romance, recimo z bolgarsko manekenko Nikoleto Lozanovo, kolumbijsko novinarko Nataly Rincon, bogato dedinjo Chloe Green, mehiško pilotko Alejandro Manrique in celo resničnostno zvezdnico Kendall Jenner. Ne glede na to bo Ronaldo na evropskem prvenstvu v nogometu 2016 veljal za najbolj zaželenega samca prvenstva.

Izpraznjen prestol za najlepšo nogometno ženo

Kar pa ne bo veljalo za nekatere druge, srečno poročene nogometaše. Nogometne žene ali dekleta so vedno imele poseben status in tudi letos bo tako. Neuradno se bo namreč začelo tekmovanje za najlepšo nogometno ženo. Dolga leta je ta naziv brez konkurence pripadal Victorii Beckham, zdaj pa je prestol izpraznjen, pretendentk pa je kar nekaj. Nekatere med njimi ne marajo biti označene kot nogometne žene, spet druge so to postale z namenom, da so prepoznavne. Nekatere svoje seksi fotografije z našobljenimi ustnicami in miniaturnimi bikiniji redno objavljajo na instagramu, spet druge raje čas preživljajo z otroki.

Prva med nogometnimi ženami, ki gotovo sodi na prestol, je Shakira, žena Gerarda Piqueja. Kolumbijska megazvezdnica je s španskim nogometašem šest let. Čeprav imata rojstni dan na isti dan, je Shakira deset let starejša od Piqueja. Par deluje usklajeno in zabavno, imata pa dva sinova, Milana in Sasho.

Starejša od svojega moža je tudi Helena Seger, žena Zlatana Ibrahimovića. Petinštiridesetletna švedska poslovna dama je dobila vzdevek mati kraljica francoskih nogometnih žena in deklet. Pred poslovno kariero je bila manekenka in se je pojavila na naslovnici Elle. Z enajst let mlajšim Ibrahimovićem imata dva sinova, Maximiliana, rojenega leta 2006, in dve leti mlajšega Vincenta.

Skrivne poroke in ločitveni škandali

Med novinkami na seznamu spremljevalk EP 2016 je srbska teniška igralka Ana Ivanović, od septembra 2014 spremljevalka nemškega zvezdnika Bastiana Schweinsteigerja. Tako kot Ana na tekmah navija za Bastiana, je tudi njega opaziti na tribunah teniških turnirjev. A tudi na pravkar končanem turnirju v Parizu teniška igralka ni hotela govoriti o načrtih za morebitno poroko z nogometašem, čeprav naj bi se ta celo že zelo skrivnostno zgodila minuli konec tedna.

Skrivno sta se letos poročila tudi vratar Iker Casillas in novinarka Sara Carbonero, ki sta par od leta 2009 in sta skupaj delovno preživela že nekaj velikih nogometnih turnirjev. Imata tudi sina Martina, trenutno pa pričakujeta drugega otroka.

Zelo resen je tudi zakonski par Lawandowski. Anna Lawandowski je nekdanja članica poljske karate reprezentance, osebna trenerka in priznana blogerka, ki nasvete o zdravem življenju deli na strani Healthy Plan by Anna. Poročila sta se leta 2013, žena pa naj bi bila zaslužna za moževo izjemno kondicijo.

Na seznamu nogometnih kraljic je tudi Raquel Mauri, žena Ivana Rakitića. Spoznala sta se, ko je bila Raquel natakarica v hotelu, v katerem je leta 2011 po prihodu v Sevillio nekaj mesecev živel Rakitić. Poročila sta se leta 2013 in imata hčer Altheo.

Visoko cilja tudi libanonska manekenka Daniella Semaan, gospa Cesca Fabregasa. Spoznala sta se v japonski restavraciji, ko je bila ona še poročena z milijonarjem Eliejem Taktoukom, s katerim ima dva otroka. Zveza z nogometašem je povzročila velik škandal, ločitev je bila draga, a manekenka je še vedno v zvezi s trinajst let mlajšim Fabregasom, v zvezi pa sta se jima rodili dve hčeri.