Kako ste na igrišču doživeli prijateljsko tekmo s Turčijo?

Na začetku tekme smo enostavno zaspali. Prve četrt ure smo bili premalo agresivni, nismo šli v dvoboje, nismo sprintali. Turkom smo dali veliko prostora, da so se lahko igrali. Po prejetem golu smo začeli igrati napadalno in imeli dovolj priložnosti. Po igri smo si zaslužili vsaj remi.

Primerjava tokratne tekme z gostovanjem na Švedskem (0:0).

Na Švedskem smo bili že od prve minute bolj agresivni in smo več tekli.

Vaša ocena tokratne reprezentančne akcije, ki je trajala kar 14 dni, in ste v pomlajeni zasedbi odigrali dve tekmi s Švedsko in Turčijo.

Mladi so dobro izkoristili ponujeno priložnost in smo naredili korak naprej. Pomladitev je bila dobrodošla, saj je v Sloveniji veliko kakovostnih mladih nogometašev, zato sem vesel, da so dobili priložnost. Iz lastnih izkušenj vem, kako težko je, ko debitiraš v reprezentanci. Vesel sem, da so se mladi dobro znašli. V ekipi je dobra kemija, starejši smo mlade lepo sprejeli.

Torej ste optimist pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji, ki jih boste začeli 4. septembra z gostovanjem v Litvi.

Da. Na tokratni akciji smo si upali več igrati, kombinirati in točno podajati žogo. Bili smo igrivi. V ekipi imamo tehnično zelo dobro podkovane igralce. Ker bo prva tekma v Litvi na igrišču z umetno travo, bo še bolj pomembno, da bomo žogo zadržali v svoji posesti.

Za vami je stresna sezona. Po zlomu noge ste se prej, kot so napovedovali zdravniki, vrnili na igrišča.

Ker še ni vse zaceljeno, moram biti še previden, zato v vse dvoboje še ne grem na vso moč. Za menoj je sezona z veliko vzponi in padci. Na koncu se je vse izteklo sanjsko. Ko sem si zlomil nogo, so bile napovedi, da v letošnji sezoni ne bom odigral več nobene tekme. Z Bayerjem Leverkusnom sem se uvrstil v ligo prvakov, vrnil sem se v reprezentanco. Zdaj imam kar mesec dni dolg dopust, da se bom lahko resnično spočil.

V novi sezoni vas čaka veliko izzivov s klubom in reprezentanco.

Eden je uspešno nastopanje s klubom v ligi prvakov, drugi pa z reprezentanco. Star sem 25 let in skrajni čas je že, da bi z reprezentanco nastopil na velikem tekmovanju. V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji bom še posebno motiviran, potem ko smo v prejšnjih to priložnost zapravili, čeprav smo zapravili ugodne izide na obeh tekmah z Anglijo in s Švico v gosteh. Glede na to, da smo vodili, bi morali osvojiti vsaj točko. A tudi skozi takšne razplete smo dobivali izkušnje, da bomo v naslednjem ciklusu uspešnejši.