Gostovanje Turčije v Ljubljani ni vzbudilo velikega zanimanja, saj je bila zasedena manj kot polovica sedežev v Stožicah, kjer je za reprezentanco na položaju štoperja debitiral Nejc Mevlja, prvič pa sta v zgodovini slovenske reprezentance skupaj zaigrala dva brata. Aljaž in Andraž Struna sta bila na igrišču celo drug ob drugem na položaju desnega štoperja in desnega branilca. Nekaj sto navijačev Turčije je bilo zelo glasnih, za nameček pa je bil začetek v tekmo povsem po njihovem okusu. Turki so tekmo začeli ofenzivno, medtem ko je bila Slovenija predvsem preplašena, neorganizirana in neodločna. Gostje so silovito krenili proti golu Belca in povedli v šesti minuti po akciji, ki je šolski primer, kakšne napake ekipa ne sme narediti pri branjenju po akciji iz prekinitve.

Po prostem strelu je visokorasli vodja turškega napada Burak Yilmaz preskočil slovensko obrambo in žogo poslal v mrežo ter rojake na tribuni spravil v delirij. Po golu je bila slovenska igra še nekaj minut kaotična, dokler s klopi ni vstal Srečko Katanec in s povzdignjenim glasom zahteval več taktične discipline in borbenosti. Slovenci so sicer prevzeli pobudo, a razlika v kakovosti in hitrosti med zasedbama je bila očitna, zato je bila premoč gostiteljev jalova. Tekma se je spremenila v dober trening za Turke, kako braniti minimalno prednost. Večje nevarnosti za gol Babacana ni bilo z izjemo zadnje minute prvega dela, ko je moral posredovati ob strelu Berića. V zvezni vrsti sta z individualnimi akcijami sicer poskušala Iličić in Kampl, a žoga je tekla prepočasi. Predvsem je bil premajhen prispevek preostalih dveh vezistov Vrhovca in Kurtić, ki sta imela pomanjkanje idej ter sta zamujala v reakciji.

Vstop Verbiča in Novakovića, ki so ga gledalci pričakali z žvižgi, v začetku drugega polčasa ni prinesel takojšnje preobrazbe v slovenski igri. A po dobri uri igre je Slovenija vendarle prišla do dveh stoodstotnih priložnosti, ki sta ju v razmaku 20 sekund zastreljala Novaković in Iličić. A se jima je na drugi strani oddolžil Sen, ki je namesto praznega gola zadel vratnico. Tekma se je v slovenski želji po golu za izenačenje razživela, med najbolj temperamentnimi igralci se je tudi zaiskrilo, zato je sodnik Marco Guida moral strasti miriti z rumenimi kartoni. A gledalci gola niso videli in so žalovali za tremi zapravljenimi priložnostmi.

Slovenskim navijačem ostane upanje, da bo Slovenija, ko bo čez tri mesece (4. septembra) začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo z gostovanjem pri Litvi v popolnejši zasedbi in mnogo boljši formi, kot je bila na tokratni akciji.

»Odigrali smo dobro tekmo in pokazali nekaj obetavnih akcij. Škoda le, ker nismo zadeli. Super je prvič zaigrati za reprezentanco, kar je velika čast. Vesel sem, da mi je Srečko Katanec ponudil takšno priložnost. Dal sem vse od sebe,« je svoj debitantski nastop v slovenskem dresu ocenil Miha Mevlja, medtem ko je bil izkušenejši Jasmin Kurtić mnenja, da je Slovenija nezasluženo izgubila tekmo.