Podjetje z Brezovice pri Ljubljani, Symphony EYC, ki je del vodilnega mednarodnega podjetja na področju razvoja in uvajanja programske opreme za trgovino in logistiko, išče pet razvojnih inženirjev/implementatorjev programske opreme za optimizacijo poslovanja dobavnih verig trgovcev.

S svojimi rešitvami Symphony EYC pomaga trgovcem na drobno pri sprejemanju odločitev ter pri izvajanju in načrtovanju strateškega razvoja, trženjskih dejavnosti, pri načrtovanju trgovin ter upravljanju zalog in storilnosti oskrbovalne verige – pri čemer se osredotočajo na usklajeno izkušnjo nakupovanja prek različnih komunikacijskih in prodajnih kanalov.

Odgovorni za hitro izvedbo

Podjetje, ki je lani ustvarilo dobrih pet milijonov evrov prihodkov, od tega tri četrtine na tujih trgih, trenutno redno zaposluje 35 ljudi, ekipo pa morajo čim hitreje okrepiti z zanesljivimi sodelavci, ker je korporacija ekipo na Brezovici izbrala za svojo posebno mobilno ekipo strokovnjakov (global resource pool), ki skrbi, da uvede/implementira programsko opremo pri strankah v Evropi in po potrebi tudi na trgih Amerike in Azije.

V kratkoročnem načrtu imajo tudi postavitev informacijskega sistema v oblaku, saj stranke v najemu aplikacije vidijo prihranke in smotrnost take uporabe za notranje potrebe korporacije, zanj pa bo prav tako zadolžena slovenska ekipa. Slovenska ekipa strokovnjakov je do zdaj sodelovala pri projektih v več kot 30 državah. To pomeni, da so njihovi sodelavci ob postavitvah novih sistemov ali pri posodabljanju obstoječih pri naročniku lahko tudi po več mesecev, zato morajo biti pripravljeni na začasno življenje v tujini ter na delo tudi zunaj osemurnega delovnika.

Polovijo talente

Ker je dejavnost, ki jo opravljajo v Symphony EYC, nišna, njihove zahteve pa visoke, si prizadevajo talente predvsem s področja informacijskih tehnologij prepoznati ob začetku študija, usposabljanje izbranih sodelavcev do njihove samostojnosti pa po navadi traja vsaj leto dni. Izbrane sodelavce zaposlujejo za nedoločen čas.

»Naša prednost je, da delamo tako za stranke na velikih zahodnoevropskih trgih, kjer so ljudje specializirani za res ozka strokovna področja, kot za jugozahodne in nekoliko manjše trge, kjer smo navadno prisiljeni biti sposobni povezovanja različnih znanj in samostojnejšega reševanja kompleksnih težav. Zato lahko delujemo kot švicarski nož, ki zadosti raznolike potrebe,« je slikovit Ivan Guzelj, direktor podjetja.

Mednarodno podjetje Symphony EYC je nastalo leta 2012, potem ko je hčerinsko podjetje skupine Symphony Technology, podjetje EYC, ki se ukvarja predvsem z analitičnimi orodji za učinkovito upravljanje odnosov s strankami, kupilo Aldato, prav tako podjetje iz skupine Symphony Technology, specialista za informacijske tehnologije v oskrbovalnih verigah, ki pa je na slovenskem trgu prisotno že od leta 2001. Mednarodno podjetje Symphony EYC zaposluje več kot 800 ljudi, deluje pa v več kot 70 državah.

Digitalizacija nakupovanja

Združitev znanja obeh podjetij je doprinesla k temu, da lahko strankam zagotavljajo vpogled v pomembne podatke na različnih področjih v maloprodaji, kot so prodaja skupin izdelkov, načrtovanje trgovin, odnosi s strankami in upravljanje oskrbovalne verige. Tako podatke o strankah in strategijah lažje neposredno povezujejo s prodajo skupin izdelkov, načrtovanjem trgovin in upravljanjem oskrbovalne verige ter se v realnem času odzivajo na povpraševanje strank. Kupci namreč pri nakupovanju vedno pogosteje uporabljajo mobilne in družabne platforme, ki jih je treba vključiti v tako imenovane prodajne kanale in jih tesno povezati s konvencionalnimi načini nakupov v trgovinah. jpš