Dogajanje v 3. slovenski nogometni ligi je bilo v dveh skupinah napeto do zadnjega kroga. Na koncu so se mesta v dodatnih kvalifikacijah v 3. SNL – center veselili pri Iliriji, v 3. SNL – zahod pa pri Brdih. Para dodatnih kvalifikacij za preboj v 2. SNL sta Ilirija – Brežice in Beltinci – Brda. Prvi tekmi bosta na sporedu v soboto.

Vse oči so bile v zadnjem, 26. krogu 3. SNL – zahod uprte v Ajdovščino, kjer so gostovali Dekani. Ajdovci so imeli pred zadnjo tekmo dve točki prednosti pred Brdi, zato so slednji potrebovali zmago in poraz vodilne ekipe. Malo verjeten scenarij, ki pa se je na koncu uresničil. Ajdovščina, ki je v zadnjem obdobju močno popustila v formi, je hladen tuš proti Dekanom doživela že v prvem polčasu, ko je v 39. minuti zadel Gregor Ščulac. Isti igralec je nato tristoglavo množico z drugim zadetkom šokiral še v drugem polčasu, končni rezultat 3:0 pa je postavil Luka Stepančič. Izid iz Ajdovščine je močno razveselil nogometaše Brd, ki so svojo nalogo opravili z odliko. Na gostovanju v Ilirski Bistrici so slavili z visokih 4:0 in se prešerno veselili uvrstitve v dodatne kvalifikacije za 2. SNL.

Ilirija je v 3. SNL – center sama odločala o svoji usodi. Na gostovanju na Jesenicah so bili Ljubljančani suvereni, saj so predzadnje moštvo odpravili s 3:0 in bodo tako imeli možnost boja za napredovanje v 2. SNL. Na derbiju med najbližjima zasledovalcema je Bravo na gostovanju z 2:1 ugnal Ivančno Gorico, a nato prejel slabo novico o zmagi Ilirije na Jesenicah, ki so končale sanje o morebitnem preboju v višji rang tekmovanja. gte