Do konca maja je britanski zvezdnik Lewis Hamilton čakal svojo prvo zmago sezone v formuli 1. Dirkač Mercedesa jo je dočakal na najprestižnejši lokaciji, potem ko je bil včeraj najhitrejši na Azurni obali. V Monte Carlu je zmagal drugič v karieri, skupno pa je v svoji karieri dosegel že 44 zmag. Ker je bil vodilni dirkač sezone Nico Rosberg šele sedmi, je Hamilton v skupnem seštevku svetovnega pokala po šesti dirki od 21 zmanjšal zaostanek na 24 točk.

»Molil sem za takšen dan. Počutim se blaženega,« so bile prve besede Lewisa Hamiltona, ki mu je še pred podelitvijo najprej segel v roke kanadski pop zvezdnik Justin Bieber. »To je bila dolga in nepredvidljiva dirka. Prepričan sem, da nihče izmed nas ni vedel, koliko časa bodo dirkalniku zdržale gume. Zavedam se, da sem imel tudi nekaj športne sreče. Daniel Ricciardo ima za seboj fenomenalni konec tedna, ki pa se z drugim mestom ni zaključil po njegovih željah. Verjamem, da je razočaran, a tako pač je v športu,« je pojasnjeval Hamilton. Dirka se je začela z varnostnim avtomobilom, saj je ob Sredozemskem morju padal močan dež. Na zmagovalni oder sta se uvrstila še Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull) in Mehičan Sergio Perez (Force India).

»Najraje ne bi ničesar komentiral. Razočaran sem. Dirko sem izgubil v boksu, ne na dirkališču,« je bentil Daniel Ricciardo, ki si je v soboto priboril prvi startni položaj in bil blizu, da bi se z zmago v Monte Carlu dotaknil neba. Avstralec bo moral počakati na naslednjo priložnost v mondenem Monte Carlu, kjer so se zbrali številni zvezdniki svetovne estrade, med katerimi je izstopal trener Leicestra Italijan Claudio Ranieri, leto dni.

Letošnja dirka je bila posebna za moštvo McLaren, ki je prvič tekmovalo na dirki svetovnega prvenstva prav v Monte Carlu, in sicer pred 50 leti. Trofejno moštvo si je ob jubileju obetalo več kot peto mesto Fernanda Alonsa. Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo 12. junija v Kanadi.

Izidi VN Monaca (78 krogov, 260,286 km): 1. Hamilton (VB, Mercedes) 1:59:29,133, 2. Ricciardo (Avstral, Red Bull) + 7,252, 3. Perez (Meh, Force India) + 13,825, 4. Vettel (Nem, Ferrari) + 15,846, 5. Alonso (Špa, McLaren) + 1:25,076, 6. Hülkenberg (Nem, Force India) + 1:32,999, 7. Rosberg (Nem, Mercedes) + 1:33,290, 8. Sainz (Špa, Toro Rosso), 9. Button (VB, McLaren), 10. Massa (Bra, Williams) vsi po krog zaostanka 1 krog, vrstni red v svetovnem prvenstvu – dirkači: 1. Rosberg 106, Hamilton 82, 3. Ricciardo 66, 4. Räikkönen (Fin, Ferrari) 61, 5. Vettel (Nem, Ferrari) 60, konstruktorji: 1. Mercedes 188, 2. Ferrari 121, 3. Red Bull 112.