Kljub temu da je na zadnjih šestih medsebojnih tekmah Atletico premagal le enkrat, je vloga favorita na tekmi pripadla desetkratnemu evropskemu prvaku Realu iz Madrida. Slednji je bil od mestnega tekmeca boljši že v finalu lige prvakov pred dvema letoma, ko je zmagal s 4:1.

Kot se za tekmo visokega vložka spodobi, sta moštvi začeli agresivno in brez popuščanja, začetno pobudo pa je prevzel Real, ki si je že kmalu tudi pripravil prvo priložnost. Že v šesti minuti je z ne le nekaj metrov ustrelil Casemiro, z izvrstno obrambo pa se je izkazal Jan Oblak. A če je slovenski reprezentančni vratar po prvem nasprotnikovem strelu svojo mrežo še ohranil nedotaknjeno, pa je bil nemočen le devet minut kasneje.

Toni Kroos je s prostega strela z leve strani podal v kazenski prostor, žogo pa je nato z glavo do Sergia Ramosa podaljšal Gareth Bale. Izkušeni španski branilec, ki se je med strelce vpisal že na zadnjem evropskem finalu med mestnima tekmecema, je žogo spretno preusmeril in jo poslal med nogama Jana Oblaka.

Griezmann zapravil izenačenje

Vedoč, da mora tvegati, je strateg Atletica Diego Simeone že v začetku drugega polčasa posegel po prvi menjavi in v igro namesto vezista Augusta Fernandeza na igrišče poslal Yannicka Ferreira Carrasca. Le dve minuti po začetku drugega dela se je nato oglasila piščalka glavnega sodnika Marka Clatenburga, ki je po prekršku Pepeja nad Fernandom Toressom pokazal na najstrožjo kazen. Enajstmetrovko je izvajal Griezmman, a stresel zgolj prečko.

Navzlic veliki zapravljeni priložnosti za izenačenje, pritisk Atletica ni popustil. V 54. minuti je po podaji s kota le za las zgrešil Stefan Savić, nenatančna pa sta bila nekoliko kasneje tudi njegova soigralca Koke in Carrasco. Na nasprotni strani so igralci kraljevega kluba na svojo priložnost prežali predvsem iz protinapadov. Tako se je sam pred Oblakom v 70. minuti znašel Karim Benzema, iz dvoboja pa je kot zmagovalec izšel Škofjeločan.

Carrasco izenačil in izsilil podaljšek

Tekma bi lahko kaj kmalu bila odločena osem minut kasneje, vendar sta priložnost, da bi tekmecu zadala usodni udarec, zapravila tako Cristiano Ronaldo kot Bale. Nezbranost pred nasprotnikovimi vrati se je Realu maščevala le minuto kasneje, potem ko je Gabi na desnem boku zaposlil Juanfrana. Španec je v kazenski prostor izvrstno podal do Carascca, ki je žogo poslal pod prečko in izenačil na 1:1.

Realu enajstmetrovke in naslov evropskega prvaka

Ker do konca rednega dela ni prišlo do spremembe izida, je sledil podaljšek. V njegovem uvodu so večjo željo po zmagi pokazali igralci Atletica, ki so bili več pri žogi in nasprotnika prisilili v podrejeni položaj. Vseeno nevarnejših priložnosti nismo videli na nobeni strani. Ostalo je pri izidu 1:1, zmagovalca pa so odločile enajstmetrovke.

Več sreče pri strelih z bele točke so imeli nogometaši Reala, ki so bili v vseh petih poskusih nezgrešljivi, medtem ko je bil pri Atleticu veliki osmoljenec Juanfran, ki je zadel vratnico. Za beli balet so bili sicer uspešni Lucas Vazquez, Marcelo, Garreth Bale, Ramos in Cristiano Ronaldo. Za Atletico pa Griezmann, Gabi in Saul Niguez.

Real je na stadionu San Siro v Milanu tako osvojil že svoj enajsti naslov evropskega prvaka in svojega drugega v zadnjih treh letih.