Največja letošnja naložba, ki čaka občino Krško, je izgradnja tretjega mostu in nadaljevanje izgradnje obvoznice. Po besedah župana Mirana Stanka gre za pomembno infrastrukturno naložbo, ki bo prometno precej razbremenila samo jedro Krškega. Vrednost naložbe, skupaj z že zgrajenim delom obvoznice od hidroelektrarne do obstoječega mostu, je 15 milijonov evrov, pri čemer okoli 80 odstotkov zagotavlja Direkcija RS za infrastrukturo, preostalo pa občina sama.

Gradbeno dovoljenje za slabe štiri milijone evrov vreden most je že pridobljeno, končan je tudi razpis za izvajalca. Po Stankovih besedah sodi v ta sklop tudi štiri milijone evrov vredna izgradnja južnega kraka obvoznice, to je od krožišča pri novem mostu do že obstoječega krožišča pri nakupovalnem središču. Tudi za ta del so odkupili že vsa potrebna zemljišča in pridobili gradbeno dovoljenje. Predviden rok za izgradnjo je 22 mesecev, sredstva so že zagotovljena tako na direkciji kot občini.

Občina se z ministrstvom za obrambo dogovarja tudi glede tako imenovanega vojaškega mostu, ki je bil dolga leta, kot pravi krški župan, nekako skrit v grmovju in po katerem je nekoč potekal cevovod za gorivo za potrebe letališča Cerklje, danes pa po njem potekajo vodovodne in elektroinštalacije. Občina si želi most pridobiti v uporabo, ga obnoviti in na njem urediti povezavo za kolesarje ter pešce kot nadaljevanje že obstoječe kolesarske in sprehajalne poti ob jezeru hidroelektrarne Brežice. ds