Danes malo pred osmo uro je prišlo do prometne nesreče v predoru Trojane v smeri proti Ljubljani. Hujšega ni bilo, verižno so trčila štiri vozila, zvijala se je pločevina, ena oseba je bila lažje poškodovana.

Ker je bil v sosednjih državah danes zaradi cerkvenega praznika telovo dela prost dan, ki so ga mnogi izkoristili za kratke počitnice za podaljšan konec tedna, je bila že sicer gneča na slovenskih avtocestah. Zaradi zaprtega predora pa je prišlo do dolgih zastojev pred predorom in gostega prometa na obvoznih cestah.

Iz ljubljanske policijske uprave so sporočili, da je bil vzrok za nesrečo vožnja z neprilagojeno hitrostjo voznika osebnega vozila, ki se je približal koloni treh vozil, ki so vožnjo v predoru upočasnila. Ena oseba, šlo je za potnika v vozilu povzročitelja, je bila z reševalnim vozilom odpeljana v ljubljanski klinični center. Po podatkih policije je utrpela lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Veliko dela so imeli tudi gasilci iz Domžal, Celja in avtocestne baze Vransko. Tisti z Vranskega pri dostopu niso imeli veliko težav, celjski pa so se že morali prebijati mimo stoječe kolone vozil. A težav tokrat ni bilo, vozniki so se disciplinirano umikali reševalnim vozilom. Domžalčani so na kraj nesreče prišli skozi četrti prečnik predora. »Posredovanje v predorih, tudi če ne gre za hujšo nesrečo, je vedno zahtevno. Delali smo usklajeno in po protokolu. Začudeni smo bili le nad voznico, ki je bila udeležena v nesreči, ki je bila očitno v šoku in je skupaj s sinom šla peš iz predora. Hoditi je morala kakih 700 metrov. Razen če ne gre za požar, sicer tako dejanje odsvetujemo. Varneje je, če v primeru nesreče ostanete pri vozilu in počakate na reševalce, ki vas bodo varno pospremili iz predora,« je povedal vodja reševanja pri CVP Domžale Jani Jeraj.