Živim v bloku v trisobnem stanovanju. Rada bi predvsem preuredila in na novo opremila dnevno sobo. Kaj dosti manevrskega prostora sicer ni, bi pa rada imela sodobno omaro za obleko, knjige, spominke… in trosed, ki bi ga lahko po potrebi spremenila v ležišče. Rada imam rjavo-bež kombinacijo. Skratka, rada bi imela udobno, sodobno dnevno sobo. Ne bi se pa branila nasveta za opremo tudi spalnice. Prepričana sem, da boste z vašimi predlogi in nasveti pomagali številnim, ki živimo v bloku in želimo imeti malo in vse… Hvala za vaš trud!

Marija

Odgovor:

Vaša dnevna soba in spalnica sta udobno velika prostora, da lahko uredite in umestite vse želene pohištvene elemente. Morda izberete pohištvo svetlih barv. Omara v dnevni sobi naj bo regal bele barve s kombinacijo jesenovega lesa. Zadnji del regala je lahko zaprt in ga namenite za garderobo, vendar naj bo globina največ 40 centimetrov. Sedežno garnituro v svetli peščeni barvi pa kupite z izvlečnim ležiščem.

Spalnica je lahko opremljena prav v skladu z vašimi željami in potrebami, velika garderobna omara naj ima drsna vrata, tako da vam obstoječi radiator ne bo v napoto. Postelja naj bo standardnih dimenzij 160 x 200 centimetrov (lahko tudi večja, če jo potrebujete). Predlagam, da je tudi oprema spalnice svetlih barv, na steno za posteljo pa lahko položite vzorčaste stenske tapete v nežnih pastelnih tonih. Upam, da boste svoji sobi opremili prikupno, saj vam prostora to dopuščata, čeprav živite v bloku!

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.