Ko se je zdelo, da je stoženska zgodba že tako zavožena, da slabše ne more biti, je dobila novo nadaljevanje. Terjatve bank do propadlega Grepa naj bi za nekajkrat nižjo ceno kupil veletrgovec z bananami Izet Rastoder, ki so mu v zadnjem času zadišala še ljubljanska gradbišča. Več kot očitno podkrepljenemu s pravimi informacijami in predvsem pravimi zvezami mu je v glavnem mestu že lani poleti uspel fantastičen posel. S prodajo v stečaju družbe S1 kupljene gradbene jame na Bavarskem dvoru Delta Holdingu je v dobrega pol leta zaslužil skoraj milijon evrov. Pri čemer je po podrobnostih posla jasno, da je že ob nakupu računal na hitro prodajo in hiter zaslužek. Omogočil mu ga je lastnik Delta Holdinga Miroslav Mišković, županov velik prijatelj in nesojeni lastnik nakupovalnega središča v Stožicah. Pri preprodaji zemljišča na Bavarskem dvoru pa je najkrajšo potegnila ravno DUTB, največja upnica propadle družbe S1, ki bi bila v stečaju dosti bolje poplačana, če bi zemljišče kupila neposredno Delta.

Najmanj ironično je, da naj bi zdaj DUTB eni od Rastoderjevih družb prodala terjatve do Grepa, s katerimi bo ta zelo verjetno spet znal zaslužiti. Medtem pa se že pojavljajo indici, da bodo tudi stožensko zgodbo spisali isti igralci kot tisto na Bavarskem dvoru. Delta Holding, ki je projekt nakupovalnega središča v Stožicah leta 2009 opustil, naj bi se namreč zdaj spet ogreval za njegovo dokončanje. Kako priročno. Po umiku Delte so državne banke Grepu za dokončanje nakupovalnega središča na osnovi povsem nerealnih pričakovanj in zavarovanj posodile več kot sto milijonov evrov, ki jih je družba porabila predvsem za dokončanje občinskih športnih objektov, medtem ko je trgovski del ostal gradbišče. Ker Grep ni našel ne najemnikov ne kupcev za trgovsko središče, banke pa mu novih posojil niso dale, je projekt obtičal, podjetje pa je že več let praktično mrtvo. Banke so se terjatvam do Grepa odrekle za drobiž, zdaj pa naj bi po diskontni ceni v zgodbo z Rastoderjevo pomočjo (provizijo?) spet vstopila Miškovićeva Delta.

Glede na sloves vpletenih takšen razplet stoženske zgodbe niti ne bi presenetil. Šokantno pri tem pa je, da njihovo igro podpira DUTB. Če je za terjatve do Grepa res najboljšo ceno ponudil Rastoder in je prodaja terjatev v tem trenutku najboljša rešitev, posla v DUTB ne bi smeli skrivati, niti če je to od njih res zahteval kupec. Nasprotno, sebe bi pred sumi o spornih poslih najbolje zavarovali s tem, da bi prav v tem primeru ravnali kar se da transparentno.