Prejšnji teden sem vas namreč postavil pred izziv nagradne igre, rezultati pa so pričakovano tragični. Vrh države se je očitno odločil, da je prodajna konferenca edini pravi kraj za razglabljanje o informacijski družbi. Hkrati so državljani na več mestih pripravili veliko bolj široke in uporabne razprave, ki so znova pokazale na enak problem – državniki in odločevalci informacijske družbe nimajo med prioritetami.

Pustimo ob strani nedavno sprejete strategije, pustimo ob strani selitev direktorata za informacijsko družbo – govorim o splošnem zavedanju in komuniciranju teme na njen svetovni dan. Čeprav živimo in delamo v informacijski družbi, čeprav je ta že dolgo časa prerasla okvirje izločene tematike in se dodobra zasidrala v čisto vse pore našega življenja in delovanja, se do nje še vedno obnašamo ignorantsko in kot da se nas ne tiče.

Vzemite si čas in poslušajte razpravo oziroma si povzetek preberite na spletišču Državljan D. Po mnenju sogovorcev se razvoja informacijske družbe lotevamo pavšalno, nekoordinirano in brez občutka za uporabnike. Lahko bi rekli, da imamo srečo. Da se kljub vsemu zadeva vseeno odvija v pravo smer.

Zato naj še enkrat ponovim vprašanje: kdo bo prvi?