Celjani so proti Mariborčanom, ki so jim prizadejali edini poraz na slovenski sceni v letošnji sezoni, že v 14. minuti vodili z neverjetnim izidom 13:1. Že takrat je bilo jasno, da bodo gostje po katastrofi, ki so jo pred dobrima dvema tednoma doživeli v domačem Taboru, ko so izgubili kar z minus 16 (18:34), doživeli še eno porcijo. Do takrat je domači vratar Urban Lesjak zbral sedem obramb, do konca prvega polčasa kar enajst, Mariborčani pa so prvi zadetek iz igre dosegli šele v 15. minuti. Ker je bil zmagovalec znan že sredi prvega polčasa (tik pred njegovim koncem je bilo že 24:10), je domači trener Branko Tamše dal v nadaljevanju priložnost tudi rezervistom, kljub temu pa je rekordna razlika v Zlatorogu sredi drugega polčasa znašala kar 17 zadetkov (33:16). »Žal mi je, da smo doživeli tako hud poraz. Katastrofalno smo začeli tekmo in ko takšnemu moštvu, kot je Celje, to dovoliš, se je nemogoče vrniti. Naredili smo preveč napak, padli smo v celjski mlin in tekma je bila odločena že pred koncem prvega polčasa. V drugem smo se vsaj toliko zbrali, da končna razlika ni bila višja,« je priznal gostujoči igralec Tine Poklar.

Ribničani so v končnici za prvaka doživeli prvi poraz v domači dvorani. Po desetih izenačenjih v prvem polčasu je Gorenje v nadaljevanju povedlo za šest zadetkov (22:16 v 46. minuti), osem minut pred koncem pri izidu 25:18 pa je bilo dokončno jasno, da bodo Velenjčani na četrti medsebojni tekmi v tej sezoni četrtič zmagali. »Težko tekmo so fantje vzeli zelo resno. Res je bilo v igri čutiti manj sproščenosti, a se je to obrestovalo, saj smo stvari natančno izvajali in s tem nevtralizirali igro Ribnice, ki je imela zaradi tega v napadu precej težav. Na drugi strani smo nato s hitrimi protinapadi naredili razliko, ki je nismo spustili iz rok,« je dejal trener velenjskega kluba Marko Šibila.

Loka je gostila Koprčane, a čeprav se je med strelce vpisalo kar deset igralcev (nihče ni dosegel več kot dva zadetka), so Gorenjci izgubili že sedmo tekmo na osmem dvoboju v končnici za prvaka. Po minimalnem vodstvu Primorcev s 7:6 so Gorenjci dobili tri zadetke zapored, odločilno obdobje pa je bilo med 40. in 49. minuto, ko so gostje vodstvo s 15:13 oplemenitili z delnim izidom 5:0, si priigrali nedosegljivih 20:13 in se četrti Ribnici približali na le dve točki zaostanka.

Izidi 8. kroga: Ribnica – Gorenje 23:29 (12:14), Celje – Maribor 37:22 (14:11), Loka – Koper 16:21 (8:10).