Čeprav so bili četrtfinalni obračuni v državnem prvenstvu napeti, so se v polfinale uvrstila moštva, ki so bila na papirju favorit in imela prednost domačega parketa. V polfinalu bosta to Krka in Zlatorog, ki se bosta merila s Heliosom in Olimpijo.

Laščani in Ljubljančani so se v letošnji sezoni pomerili že štirikrat. Trikrat je bil boljši Zlatorog, enkrat Olimpija. Košarkarji trenerja Aleša Pipana so zmaje dvakrat ugnali v četrtfinalu pokala Spar ter jih tako izločili iz tekmovanja, sedaj pa želijo vajo ponoviti še v državnem prvenstvu. Prednost domačega parketa ni zanemarljiv podatek, saj moštvo iz slovenske prestolnice letos v dveh poizkusih še ni osvojilo dvorane Tri lilije.

Nekdanji trener Olimpije Aleš Pipan razmere v slačilnici nekdanjega delodajalca dobro pozna, kar utegne biti dodatna prednost za Laščane. Po drugi strani pa je strateg Ljubljančanov Gašper Potočnik v Pipanovem času pri Olimpiji opravljal trenersko vlogo pri mladinskem moštvu, zato taktične zamisli Celjana dobro pozna. S kakšnim nasvetom mu bo lahko pomagal tudi Aleksander Sekulić, trenutni vodja mladinskega pogona pri zmajih, ki je kot trener LTH Castings v polfinalu dvakrat dobro namučil Zlatorog.

Na drugem polfinalnem obračunu vloga favorita pripada Krki, a se Helios vnaprej kljub stalnim težavam ne predaja. Trener Jakša Vulić ne bo mogel računati na Željka Zagorca, Aljaža Korošca in Urbana Gorjanca, zaradi krčenja stroškov pa je že pred ligo za prvaka Domžale zapustil litovski center Martynas Andriuškevičius. Moštvi sta se v letošnji sezoni pomerili dvakrat, vsako pa je slavilo zmago pred svojimi navijači.