Edini poraz na slovenski sceni (prvenstvo in pokal) v tej sezoni so Celjani doživeli proti današnjemu nasprotniku, ko so 31. oktobra lani v dvorani Tabor klonili s 27:29. A od takrat se je marsikaj spremenilo, kar so pivovarji dokazali tudi na začetku meseca, ko so v Mariboru povozili gostitelje s 16 zadetki razlike (34:18). »Maribor je dobra ekipa, taktično in tehnično podkovana, a mi razmišljamo le o dveh točkah. Kljub nedavni visoki zmagi z naše strani ne bo podcenjevanja in težav z motivacijo, še vedno pa smo jim nekaj dolžni zaradi oktobrskega poraza,« pravi celjski igralec Blaž Blagotinšek. V ekipi spet ne bo Arthurja Patrianove, Marka Dujmoviča in Luka Dobelška, bo pa Žiga Mlakar, ki je v enem tednu staknil dve poškodbi: Velenjčani so mu zlomili nos, Koprčani razbili arkado.

Maribor je v končnici osvojil le štiri točke od možnih 14 (dvakrat boljši od Loke), v boju za tretje mesto pa se mu je Ribnica po sredini zmagi v Taboru približala na dve točki zaostanka (41:39). »Jasno je, da so Celjani favoriti. Ker se z Velenjčani krčevito borijo za naslov prvaka in ker za to nujno potrebujejo vsako točko, je morda to lahko naša priložnost. Na njihovi strani bo zaradi tega določen pritisk,« meni mariborski igralec Ante Kaleb. Hrvat je bil ob zmagi proti Celjanom oktobra lani prvi strelec domačega kluba z osmimi zadetki, a Mariborčanom so zdaj ostali le še lepi spomini, ponovitev uspeha iz Tabora ali vsaj točka danes v Zlatorogu pa zgolj pobožna želja.

Gorenje, najuspešnejše po številu osvojenih točk v končnici (13), čaka težko gostovanje pri Ribničanih (8). Čeprav je ekipa iz dežele suhe robe izgubila vse tri medsebojne tekme v tej sezoni, lahko izbranci trenerja Roberta Beguša pripravijo presenečenje. Še posebno ker se je Gorenje na zadnjih dveh gostovanjih proti na papirju slabšima tekmecema zelo mučilo in dvakrat zmagalo le za zadetek: v Mariboru z 31:30, v Kopru s 30:29. Loka bo proti Kopru lovila prvo zmago v končnici, v kateri je v sedmih krogih osvojila le točko. Pari 8. kroga, danes ob 18. uri: Ribnica – Gorenje, ob 19.30: Celje PL – Maribor, ob 20. uri: Loka – Koper.