V Ljubljani napovedujejo odmevno nogometno veselico, kakršne mesto še ni doživelo. Olimpija bo na razprodanem stadionu Stožice po zadnji prvenstveni tekmi s Krko prejela pokal za državnega prvaka, zabava pa se bo v večernih urah preselila na Kongresni trg, kjer bosta nastopila glasbenika Pero Lovšin in Magnifico. Na oder bodo okoli 21. ure prispeli tudi nogometaši, ki so po 21 letih suše vrnili državno krono v Ljubljano. S tekmovalnega vidika bo zadnji krog v prvi ligi v znamenju boja za obstanek.

KOPER – ZAVRČdanes ob 16.55, sodnik: Balažič

Ko sta se Koper in Zavrč nazadnje pomerila v Halozah, je tekma dvignila veliko prahu zaradi sumljivih potez na igrišču, danes pa bo šlo na Bonifiki tudi za obstanek v ligi. Koper se je izognil neposrednemu izpadu, a še vedno trepeta, saj deveto mesto prinaša dodatne kvalifikacije. Primorce reši le zmaga, a zgolj v tekmovalnem smislu. Koper bo namreč tudi po tej tekmi ostal v primežu krize vodenja kluba, v katerem so medsebojni odnosi porušeni, kot je za časopis EkipaSN razložil španski zvezdnik Albert Riera. Zavrč je po pokalnem porazu v Mariboru razpadel, na odstrelu je trener Slavko Matić. Naš namig: 1.

MARIBOR – GORICAdanes ob 16.55, sodnik: Obrenović

Po petih letih zadnja tekma v Ljudskem vrtu ne bo veselica. Začetek remonta? »Lepa priložnost, da damo priložnost mladim upom, na katere bomo v bodoče mogoče računali – Ogrinec, Hodžič, Celar –, v pogon se vrača tudi Šuler,« se trener Darko Milanič, ki bo namenil minute Jean-Philippu Mendyju v boju za naslov prvega strelca lige, radovedno podaja v dvoboj z Gorico, ki bo v mislih najbrž tudi upala, da Maribor v sredo premaga Celje v finalu pokala, saj jih to uvrsti v Evropo. Slavje v pokalu bi namreč prestavilo Maribor v drugi krog kvalifikacij za evropsko ligo. Naš namig: 1.

CELJE – RUDARdanes ob 16.55, sodnik: Vinčić

Soseda na lestvici v lokalni šaleško-savinjski derbi vstopata neobremenjeno, saj bosta sezono v primeru vsakršnega izida v zadnjem krogu sklenila zunaj območja izpada. Za Celjane bo to generalka pred sredino finalno tekmo pokala proti Mariboru, ki jo bo gostila koprska Bonifika. Trener Robert Pevnik je po prihodu na celjsko klop dvignil moštvo, obračun proti Mariboru pa bo med drugim tudi preizkus njegovega dela. Rudar je v zadnjih dveh krogih krojil razplet v boju za naslov prvaka, potem ko je zmagal v Ljudskem vrtu, le kakšno minuto ali dve pa je bil oddaljen od remija proti Olimpiji. Naš namig: 0.

KRŠKO – DOMŽALEdanes ob 16.55, sodnik: Jug

Domžale so si zagotovile evropsko poletje, Krško pa potrebuje vsaj točko, da bi se ne glede na razplet tekme v Kopru izognil devetemu mestu. Posavci so spomladi nastopili kot prerojeni in poželi številne simpatije. Njihovega trenerja Tomaža Petroviča je ravno v zadnjih dneh, ko se moštvo pripravlja na ključno tekmo sezone, v posteljo položila angina, a se je do današnjega izziva že pozdravil. Domžale so spomladi izgubile formo, ker je klub zapustilo preveč igralcev. Kako naprej, je velika uganka tudi za trenerja Luko Elsnerja. V intervjuju za klubsko spletno stran je ugotovil, da je odprtih veliko vprašanj. Naš namig: 0.

OLIMPIJA – KRKAdanes ob 16.55, sodnik: Žnidaršič

Ključna vprašanja o izpraznjenih položajih v Olimpiji so večinoma že razrešena, saj je predsednik kluba Milan Mandarić še pred jutrišnjim odhodom v ZDA pohitel z izborom sodelavcev. Rodolfo Vanoli bo še dve leti trener, poslovni direktor je postal nekdanji igralec in funkcionar celjskega kluba Borut Arlič, najresnejši kandidat za športnega direktorja pa je Nenad Protega. Olimpiji ne bi smelo ostati skrito, da je Arlič povezan z NK Maribor, saj je na posebno povabilo upravnega odbora potoval na njihove evropske tekme. In še to – Miroslav Radović naj bi danes odigral zadnjo tekmo za Olimpijo. Naš namig: 1.