Britanski kuharski mojster Jamie Oliver je prepričan, da se mora vsak otrok naučiti pripraviti jedi »od začetka«, torej da mora vedeti tudi to, od kje prihaja hrana in kako vpliva na njegovo telo. V želji, da bi učenje o prehrani znova dobilo mesto v šolskih učnih načrtih, je zato znani kuhar ustanovil mednarodno pobudo Food revolution, ki je dosegla tudi Slovenijo.

Pobudi se je namreč pridružila ekipa Zdrave juhice iz zavoda Kalejdoskop, ki ta konec tedna v Družinskem centru Mala ulica že četrto leto zapored organizira kulinarični festival za otroke in družine.

Od zrna do kruha in namazi s kančkom čarovnije

»Otrokom želimo na preprost, igriv ter njim zanimiv in razumljiv način približati pomen zdrave prehrane in veselje do samostojne priprave jedi,« so v ekipi zapisali o tokratnem dogodku Food revolution day festival, ki se bo začel že danes ob 16.30, kuharsko obarvano dogajanje v družinskem centru pa bodo sklenili v nedeljo z glasbenim druženjem na Mali terasi.

Udeleženci kulinaričnega druženja bodo med drugim s kulinarično mojstrico Valentino Smej Novak ter ustvarjalkami Boobeefoodee in Čarobni otroci pripravljali preproste, slastne jedi in hranljive namaze, ki jih bodo, kot obljubljajo organizatorji, začinili s kančkom čarovnije.

Ekipa festivala se je povezala tudi z društvom Planet Zemlja, ki bo ponazorilo peko od zrna do kruha, pripravljajo pa tudi ustvarjalne delavnice.