Čeprav so včeraj v Bonifiki gostovali prvaki iz Celja, je bila v Kopru še vedno glavna tema sobotni nepriznani zadetek domačega igralca Tilna Sokoliča proti Gorenju za izenačenje na 30:30. Ker naj bi bil zadnji znak sirene za kanček hitrejši od Sokoličeve žoge v mreži, sta sodnika Brstin Kavalar in Aljoša Žibret zadetek razveljavila, a po trditvah iz koprskega tabora je televizijski posnetek pokazal drugače. Dan po tekmi so Koprčani preverjali možnosti za pritožbo in čakali na posnetek ter ga nato temeljito analizirali. Na posnetku naj bi bilo jasno, da je žoga v celoti prečkala golovo črto še pred sireno, prav tako pa naj bi tudi analiza zadnjih štirih sekund pokazala, da je bil zadetek regularen.

Kljub zmoti sodnikov je šef slovenskih delivcev pravice Andrej Juratovec odločno stopil v njun bran, pri celotni analizi sojenja pa naj bi celo ugotovil, da je bilo na tekmi oškodovano Gorenje (deset napak v njegovo škodo, v koprsko šest). A od pritožbe Kopra ni bilo in ne bo nič, kajti Primorci bi jo morali vložiti takoj po tekmi, ne pa šele naknadno po ogledu posnetka. Za razliko od Gorenja, ki se je mučilo v Bonifiki, so Celjani včeraj suvereno opravili svoje delo. Po dvajsetih minutah so vodili z 12:7, po fantastičnem začetku drugega polčasa pa so pivovarji deset minut pred koncem prvič povedli za deset (32:22) in na peti medsebojni tekmi v tej sezoni še petič nadigrali Koper.

Gorenje od včeraj na letošnjih medsebojnih tekmah z Loko vodi s 4:0. V Rdeči dvorani je bilo do izida 10:10 kar deset zaporednih izenačenj, po delnem izidu 4:0 za Gorenje pa je prednost gostiteljev le še naraščala do rekordnih enajstih (29:18) v 40. minuti. Bolj razburljivo je bilo v Mariboru, kjer so Štajerci proti Ribnici zapravili prvo zaključno žogo za končno tretje mesto. Vodili so večji del tekme, a so gostje v dramatični končnici povedli s 25:23 in 26:25. Gostitelji so zapravili dva napada za remi, zadnjega štiri sekunde pred koncem, ko je bil Darko Cingesar sam v hitrem protinapadu, a je Mark Klarič obranil njegov strel in ohranil zmago Ribničanom, ki so se tretjeuvrščenemu Mariboru tri kroge pred koncem približali le na dve točki zaostanka.

Izidi 7. kroga: Koper – Celje PL 29:37 (13:17, Gorela 7, Grzentič 5; Žvižej 9, Janc 8), Gorenje – Loka 38:28 (21:15, Skube in Gams po 6; Kavčič 10, Bogdanič-Jenko 9), Maribor – Ribnica 25:26 (15:11, Cingesar, Kaleb in Brajović po 5; Skušek 8, Nosan in Grebenc po 5), pari prihodnjega kroga (sobota, 21. maj): Ribnica – Gorenje (18), Celje – Maribor (19.30), Loka – Koper (20).