Za bržkone največje presenečenje je poskrbel selektor Španije Vicente del Bosque, ki na svoj spisek ni uvrstil napadalca Chelseaja Diega Coste. Sedemindvajsetletnik je zaradi poškodbe stegenske mišice izpustil zadnji dve tekmi londonskega kluba, od leta 2013, ko je debitiral za špansko izbrano vrsto, pa je na desetih tekmah dosegel le en gol. »Položaj Coste smo podrobno preučili, vendar pa si resnično ne želimo vpoklicati nogometaša, čigar fizična pripravljenost predstavlja neznanko,« je svojo odločitev komentiral del Bosque.

Nogometni strateg je sicer na svoj razširjeni seznam uvrstil 25 igralcev, med katerimi pa poleg Coste ni niti Santija Cazorle, Fernanda Torresa, Juana Mate in Javija Martineza, kot tudi ne napadalca Valencie Paca Alcacerja, ki je bil s petimi zadetki najboljši strelec Španije v kvalifikacijah. »Torres je imel enake možnosti kot vsi ostali. Moja odločitev ne temelji na javnem mnenju. Če bi se na seznamu znašla še Cazorla in Alcacer, pa bi sledila vprašanja medijev, zakaj manjkajo kateri drugi igralci. Povrhu Cazorla ni igral pet mesecev. Kljub njegovemu okrevanju, ne želimo tvegati,« je pojasnil španski selektor, ki bo končni spisek potnikov za Francijo razkril 31. maja.

Na seznamu Löwa trije novinci

Brez presenečenj ni šlo niti v taboru Nemcev, ki so svoj seznam javnosti obelodanili na francoski ambasadi v Berlinu. Svoj sploh prvi vpoklic v reprezentanco so si prislužili Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Joshua Kimmich (Bayern München) in Julian Weigl (Borussia Dortmund). »Julian je tehnično zelo dobro podkovan in tudi hiter. V prvenstvu je dosegel kar nekaj golov in je v dobri formi. Zelo dobro je treniral in igral na visoki ravni tudi Joshua Kimmich, medtem ko je Weigel pri Borussi odigral ključno vlogo na sredini,2 je novince pohvalil nemški selektor Joachim Löw.

Nemčija bo kljub nekaterim novincem ena od najbolj izkušenih reprezentanc na prvenstvu, saj jo bo sestavljalo kar 14 nogometašev, ki so osvojili naslov svetovnega prvaka pred dvema letoma v Braziliji. Kljub negotovem zdravstvenem stanju je Löw na seznam uvrstil tudi vezista Manchester Uniteda Bastiana Schweinsteigerja, ki okreva po poškodbi kolena. »Še vedno je poškodovan, vendar je počasi že začel teči. Moramo počakati in videti, ali se bo vrnil,« upanja v svojega kapetana ni izgubil Löw.