Olimpija ima po današnji tekmi 71 točk, tri več od Maribora, ki je v gosteh v Novem mestu proti Krki slavil zmago s 3:1. Zmaji so zaradi boljšega izkupička z medsebojnih tekem z vijoličastimi krog pred koncem tako že osvojili državni naslov. Slednjega jim je v tretji minuti sodnikovega podaljška iz najstrožje kazni zagotovil Rok Kronaveter, potem ko je domači nogometaš Dušan Kašnik v svojem kazenskem prostoru storil prekršek nad Juliusom Wobeyem.

Ekipi na razmočenem igrišču sicer nista postregli z atraktivno nogometno predstavo. Čeprav so v prvem polčasu ritem igre narekovali Ljubljančani, se je prva priložnost ponudila gostiteljem. V 14. minuti je bil po podaji Damjana Trifkovića nenatančen Leon Črnčič. Že v naslednji minuti je zapretila tudi Olimpija, vendar Blessing Eleke podaje Matica Finka ni uspel pretvoriti v zadetek. Mlademu Nigerijcu se je nova priložnost ponudila še štiri minute pred zaključkom prvega polčasa, a je ob dotiku domačega branilca žogo poslal čez gol.

Število priložnosti, ki sta si jih moštvi pripravili, bi na prste ene roke lahko našteli tudi v drugem polčasu. Zanimiveje je postalo šele v zadnjih desetih minutah obračuna, ko so se odprli tudi gostitelji in v 80. minuti po dolgem času prišli do zaključnega strela. Olimpija je odgovorila tri minute kasneje, ko je poskus Denisa Klinarja z golove črte odbil eden od velenjskih branilcev. Ko je že kazalo, da se bo Olimpija v prestolnico vrnila z le eno osvojeno točko, je glavni sodnik Nejc Kajtazović pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je brezhibno izvedel Kronaveter in s tem poskrbel za nepopisno veselje več kot 1000 ljubljanskih navijačev na tribunah stadiona.