Po koncu tedna bi v košarkarskem državnem prvenstvu že lahko poznali imena polfinalistov. Krka, Zlatorog, Olimpija in Helios so na prvih četrtfinalnih tekmah izkoristili prednost domačega terena, na drugih pa želijo dokončati delo in si po hitrem postopku zagotoviti polfinalno vstopnico. Drugačne načrte imajo pri Šenčurju, LTH Castings, Tajfunu in Rogaški, ki optimizem črpajo iz dobrih gostujočih predstav. Vse štiri tekme so bile namreč precej izenačene.

Najbolj napet je bil obračun v Stožicah, kjer je Olimpija v zadnjih dveh minutah in pol skorajda zapravila 12 točk prednosti in se je morala zanašati na ogled počasnega posnetka, ko je bila trojka Jacoba Parkerja 2,4 sekunde pred koncem dosežena po izteku napada. Trener Ljubljančanov Gašper Potočnik je bil s pristopom svojih igralcev sicer zadovoljen, a je jasno, da bodo zmaji za gostujočo zmago potrebovali še kakšnega razigranega igralca več kot le Savo Lešića in Dawana Robinsona. Ker je trener Tajfuna Dejan Mihevc že napovedal, da se bodo na igro omenjenih dveh igralcev pod obročema bolje pripravili, bodo morali večje breme v igri prevzeti Saša Zagorac, Miha Lapornik in preostali. »Letos smo že velikokrat pokazali, da na gostujočih terenih znamo dobro odirati. Želim si le, da bi bili vsi igralci na visoki ravni in da ne bi kdo podlegel vzdušju. Fantje so motivirani, zato z optimizmom zremo proti Šentjurju,« pravi Gašper Potočnik. Čeprav so državni prvaki Olimpiji pokazali zobe, so na moštvu trenerja Mihevca vsi porazi v letu 2016, v katerem so dobili le tri obračune, pustili nekaj posledic pri samozavesti. »Za zmago pred domačimi gledalci bomo vsekakor potrebovali več zbranosti v igri. V Stožicah smo namreč nekajkrat naredili vse prav, pa potem zgrešili odprt met izpod samega obroča, na trenutke pa smo tudi preveč zadrževali žogo.«

Zanimivo dogajanje se obeta tudi v Rogaški Slatini, kjer bi košarkarji trenerja Damjana Novakovića morali že igrati za polfinalno vstopnico. V sredo so imeli proti Heliosu v Domžalah praktično že dobljeno tekmo, a so jo nespretno izpustili iz rok. Novaković je bil po koncu izredno razburjen in od svojih igralcev zahteva, da izsilijo tretjo tekmo. Krka in Zlatorog proti moštvoma, ki sta se v končnico prebili iz lige za obstanek, Šenčurju in LTH Castings, ne bi smela imeti težav.

Liga Nova KBM, četrtfinale, druge tekme, danes ob 18. uri: Rogaška – Helios, ob 20. uri: Šenčur – Krka, jutri ob 18. uri: Tajfun – Olimpija, ob 19. uri: LTH Castings – Zlatorog.