Mourinho je namreč dobil ponudbo, da bi treniral ekipo Louisa Tomlinsona, 24-letnega pevca skupine One Direction. Tomlinson bo zaigral na prijateljski dobrodelni tekmi med Anglijo in preostalim svetom v okviru Soccer Aida 2016. Tekma bo prav na stadionu Manchester Uniteda, saj klub že deset let skupaj z Unicefom organizira to dobrodelno prireditev. Tomlinson bo nastopil v ekipi Anglije, njegov sopevec iz benda Niall Horan pa bo kot Irec nastopil v ekipi preostanka sveta. Njega bo treniral Claudio Ranieri, trener Leicester Cityja, letošnjega zmagovalca angleškega nogometnega prvenstva. Horan je navdušen in počaščen, da bo igral na prireditvi, ter je prepričan, da je njegova ekipa odlična. V njej bo igral tudi kuharski zvezdnik Gordon Ramsay, med nogometaši pa Samuel Eto'o in Cafu. Tomlinson pa je prepričan, da bo zmagala njegova ekipa, saj bo pomočnik trenerja Mourinha Robbie Williams, ki si je pred desetimi leti tudi izmislil prireditev.

Jose Mourinho pa se ne obremenjuje s tem, kdo bo zmagal na dobrodelni tekmi. Pred nekaj dnevi je vodil ekipo legend Fife, ki so za popestritev kongresa Fife v Ciudadu de Mexicu igrale proti ekipi Mexico All-Stars. Od tam pa je odšel na dopust na Ibizo.

Emma Watson med davki in sufražetkami

Zvezda serije filmov o Harryju Potterju Emma Watson je bila ta teden v središču tračarske pozornosti, vendar ne zaradi ljubezenskih zvez, temveč zaradi davkov in sufražetk. V začetku tedna so namreč razkrili, da je v zloglasnih panamskih dokumentih o utajah davkov tudi njeno ime.

Igralki ni preostalo drugega, kot da je priznala, da ima off shore podjetje. Njen tiskovni predstavnik je pojasnil: »Tako kot mnogi znani ima tudi Watsonova off shore podjetje, in to zgolj in samo zato, da bi zavarovala svojo zasebnost. Iz naslova tega podjetja ne pridobiva nikakršnih davčnih ugodnosti.«

Emma Watson se je zato ta teden raje kot z utajo davkov ukvarjala s sufražetkami. Britanska zvezdnica, ki je večkrat dejala, da je feministka, in je pred dvema letoma v Združenih narodih imela odmeven govor o ženskih pravicah, je namreč ena od podpisnic javnega pisma novemu županu Londona Sadiqu Khanu, v katerem britanske ženske zahtevajo, naj se do februarja leta 2018 pred britanski parlament postavi spomenik sufražetki. Akcijo je lani maja začela Caroline Criado Perez z idejo, naj vendarle na trg postavijo tudi kip ženski, saj ga zdaj krasi enajst spomenikov moškim, od Winstona Churchilla do Mahatme Gandija.

Odločile so se, da je prav, da je to spomenik sufražetke, saj je treba počastiti spomin na ženske, ki so jim prepovedali vstop v parlament. Podporo spomeniku sufražetki sta dali tudi J. K. Rowling in Alison Moyet, skupno pa je peticijo podpisalo 70.000 žensk.

Bora Đorđević se je poročil s Slovenko

Slovenci pevcu skupine Riblja čorba Bori Đorđeviću verjetno nikoli ne bomo zares oprostili izjave, da smo dunajski kočijaži. Pevec se je zaradi tega sicer že nekajkrat opravičil. Ne nazadnje pa je tudi sam postal malo dunajskega kočijaža, saj se je po poročanju srbskih medijev poročil s Slovenko Dubravko.

Poročila sta se pred nekaj dnevi, v veliki tajnosti, pred matičarjem na občini. Nato sta zakonca z najbližjimi odšla na kosilo. V zvezi sta že malo več kot dve leti, in kot je večkrat poudaril roker, njegova mlajša žena zelo dobro vpliva nanj. Zaradi nje je opustil alkohol in shujšal za dvajset kilogramov, saj, kot je dejal za Blic, jesta dietno hrano in hodita v hribe.

Za Boro Đorđevića je to že tretji zakon. Trideset let je bil poročen z Dragano Đorđević, ki je bila njegov navdih za mnogo pesmi, tudi za uspešnico Avionu slomiću ti krila. Iz tega zakona ima dva otroka. Leta 2007 sta se ločila, ko je Bora na turneji po Ameriki spoznal 28 let mlajšo Aleksandro Savić. Dragana Đorđević je nekaj mesecev kasneje storila samomor. Bora se je dve leti pozneje poročil z Aleksandro, a sta se štiri leta kasneje ločila, ko je roker spoznal Dubravko. Tedaj je pevec izjavil, da je na smrt zaljubljen, da je nenehno med Ljubljano in Beogradom ali pa na telefonu. Po pisanju Večernjih novosti je dekle zaprosil že lani na dopustu na Maldivih, v znamenje svoje privrženosti pa si je na levo roko tetoviral njeno podobo. Aleksandra je Bori že pred dvema letoma zaželela veliko sreče z novim dekletom.

Katere zastave lahko vihrajo na Evrosongu?

Čeprav se mnogokrat pojavi trditev, da je Evrosong politična kuhinja, je Evropska radiodifuzna unija (EBU) zelo dosledna pri tem, da se na prireditvi ne smejo izražati politična stališča.

Letos je sicer prvič prenos brez časovnega premika, torej ne bodo cenzurirali žvižganja predstavnikom Rusije, a se je kljub temu zgodil incident. Predstavnica Armenije Iveta Mukučjan je med polfinalnim nastopom v zaodrju mahala z zastavo Gornjega Karabaha, spornega ozemlja med Armenijo in Azerbajdžanom. Predstavniki slednjih so seveda nemudoma protestirali in EBU je Armeniji izdal oster opomin zaradi kršenja prepovedi izražanja političnih stališč na prireditvi. Armenska televizija bo zaradi tega kaznovana, a še niso objavili, kako. V pravilih je zapisano, da lahko tako kršenje pravil pomeni diskvalifikacijo na letošnjem ali prihodnjih tekmovanjih. Tako Armenija kot Azerbajdžan sta se kvalificirala v finale.

Kako stroga so pravila o nepolitičnosti tekmovanja, pove tudi to, da so organizatorji pred tekmovanjem objavili seznam zastav, s katerimi je med prireditvijo prepovedano vihrati: Islamske države, Krima, Republike Doneck, Palestine, Gornjega Karabaha, Baskije, Severnega Cipra in Kosova. Prav tako v dvorano ni mogoče prinesti transparentov s političnimi in verskimi slogani, za katere bi organizator menil, da so neprimerni. Transparenti, ki jih prinesejo v dvorano, pa morajo biti v angleščini. Brez zadržkov so dovoljene zastave udeleženk tekmovanja, Združenih narodov, Evropske unije in simboli LGBT-skupnosti.