Kar slednje bo držalo. Vladimir namreč ve, da je njegov obisk v trenutni mednarodni konstelaciji sil za tako majhno, obrambno nebogljeno, ekonomsko šibko in od ruskega plina odvisno državo podoben naravni katastrofi, kot so žledolom, poplave, majski sneg, potres in invazija kobilic. Pa vseeno prihaja, kot da Slovenija nima dovolj težav s policijsko stavko, obubožano vojsko, slabo banko, drugim tirom in profesorskimi dodatki za stalno celonočno pripravljenost. Še dobro, da imamo desno domoljubno opozicijo, ki je najprej oprala glavo predsedniku Pahorju, da si je drznil povabiti tega belcebuba in nas osramotil pred celim svetom, opozorila javnost, da ta nebodigatreba obisk pomeni fiasko slavne slovenske diplomacije in padec bonitetnih ocen naši državi, nato pa tvorno predlagala, kaj narediti, da ne bo škoda še večja.

Nekoč aktivnemu, zdaj častnemu članu KGB, tovarišu Vladimirju, je treba jasno in glasno postaviti meje! Elaborata o tem, kako in kje postaviti meje možaku, ki državnih in lokalnih meja ne pozna, niso podali, a že šankerskemu politiku je jasno, kako ga je treba omejiti. Že na letališču mu je treba takoj po pristanku ostro zapovedati, da gre lahko z njega zgolj v blindiranem avtomobilu in da naj mu ne pride na misel družiti se z zemeljskimi stevardesami in tam čakajočimi potniki, ki bi radi metali cvetje nanj. Do kapelice lahko gre samo peš, zgolj po dobro označeni, z žico obdani in zastraženi planinski poti. Med potjo naj mu slovenski domoljubi desne provenience pojasnijo, da v Sloveniji, nad Ljubljano, tudi mi imamo Krim, a naj se ga ne drzne priključiti materi Rusiji. Pa tudi, da je pri nas prepovedano nabiranje planinskih rožic, pa najsi je stokrat predsednik velesile. To lahko počne na ukrajinskih poljih. In da si ne bi drznil stopiti na travnik ob potki, kajti čas druge košnje je in bi ga lahko kmet Janez s šibrovko obstrelil, kajti vsaka gorenjska krava in travnik sta pomembnejša od ruskega predsednika. Tu nimamo kolhozov! Takisto velja za ob poti rastoča zgodnja jabolka. Bolje, da jih niti gleda ne, kaj šele, da bi si kakšno utrgal. V Kremlju naj jih obira, ne pa na Gorenjskem.

V kali mu je treba zatreti vsako misel, da bi na poti do kapelice ustrelil kakšnega risa. Sibirske tigre lahko doma strelja kot Rajmond Debevc tarče, v demokraciji pa tega že ne bo počel. Pokažejo naj mu, kje so meje kranjskogorske občine, ki jih ne sme prestopiti, kajti druge občine imajo drug režim za visoke obiske, kje je meja z Italijo in kje z Avstrijo, ki je ne sme prečkati, razen če ne bo, tako kot morajo sirski begunci, zaprosil za azil. Prepovedati mu je treba govoriti o Južnem toku, arbitraži o Piranskem zalivu, zakonu o istospolnih parih, Natu in Melaniji Trump.

Pokažimo Vladimirju, kako topli gostitelji znamo biti. Prižge naj tisto svečko pred kapelico in gre domov.