Že prva četrtfinalna obračuna na košarkarskem državnem prvenstvu sta poskrbela za izredno dramatična zaključka. Krka, prvouvrščeno moštvo v ligi za prvaka, se je proti Šenčurju za uspeh izredno namučila, medtem ko je imela Rogaška na gostovanju pri Heliosu zmago praktično že v žepu, a jo je nespretno zapravila. Danes sta na sporedu še obračuna med Zlatorogom in LTH Castings (ob 18. uri) ter Olimpijo in Tajfunom (ob 20. uri).

V dvorani Leona Štuklja v Novem mestu je Šenčur proti Krki vodil večino obračuna, a v zadnji četrtini popustil. Ko je Boris Jeršin pri zaostanku za tri točke 18 sekund pred koncem zgrešil oba prosta meta za goste, je bilo jasno, da bo zmaga vendarle ostala na Dolenjskem. Rogaška je v Domžalah tri minute in pol pred koncem vodila za 11 točk. Proti pričakovanjem je nato sledil velik preobrat gostiteljev, ki so do konca obračuna naredili delni izid 18:2. »Izgubili smo praktično dobljeno tekmo, in to v slogu ekip U15,« je bil jezen trener Rogaške Damjan Novaković.

V najzanimivejšem četrtfinalnem dvoboju Olimpija danes v Stožicah gosti Tajfun. Moštvi sta v ligi ABA slavili pred svojimi navijači, v ligi za prvaka pa so bili obakrat z veliko sreče boljši Ljubljančani. Prvi obračun je z metom s sredine igrišča ob zvoku sirene odločil Nikola Pavličević. Na drugem v Šentjurju pa so gostitelji vodili že s 16 točkami prednosti, a so zmaji po zaslugi serije trojk v zaključku prišli do uspeha. »Prave tekme se začenjajo zdaj in pokazalo se bo iz, kakšnega testa smo,« je dejal trener Olimpije Gašper Potočnik, ki bi le z naslovom prvaka ohranil možnosti za vodenje ljubljanskega kluba tudi v prihodnji sezoni. »Fantje dobro trenirajo, na zadnjih tekmah pa se je videlo, da kot ekipa dvigujemo pripravljenost,« pa je bil optimističen strateg Tajfuna Dejan Mihevc, ki je že pred začetkom lige za prvaka razlagal, da v moštvu razmišljajo zgolj o obračunih na izpadanje.

Na preostalem četrtfinalnem obračunu je Zlatorog proti najmlajši ekipi v ligi LTH Castings v vlogi velikega favorita. A prav to skrbi trenerja Aleša Pipana, zato od svojih igralcev zahteva resen pristop. Aleksander Sekulič na drugi strani sporoča, da je njegovo moštvo že preseglo pričakovanja, a da se s tem niso zadovoljili.

Liga Nova KBM, četrtfinale, prvi tekmi: Helios – Rogaška 68:63 (12:17, 31:35, 46:47, Čakarun in Ja. Močnik po 18; Ferme 22, Davis 18), Krka – Šenčur 78:74 (23:29, 42:43, 60:65, Lapornik 19, Tomić 14; Eržen in Špan po 15).