Dva dogodka sta bila v minulih dneh v svetu slovenskega namiznega tenisa zelo odmevna. Prvi je bil, da je Darko Jorgić mesto številke ena v Evropi med mladinci zamenjal s številko ena med člani. Drugi pa, da je seznam nastopajočih na bližajočem se mednarodnem tekmovanju, ki bo od 1. do 5. junija na Otočcu, potrdil, da se obeta vrhunska prireditev. Nagradni sklad bo znašal 35.000 ameriških dolarjev (dobrih 30.000 evrov).

V bližnji preteklosti je bilo MP Slovenije eno najmočnejših tekmovanj na svetu, saj so bili stroški previsoki za velenjske organizatorje in Namiznoteniško zvezo Slovenije. Vsa leta je ostajala želja, da bi v Slovenijo znova privabili najboljše igralce na svetu, še posebno po tem, ko je slovenski namizni tenis na Otočcu dobil izredno funkcionalen center. V njem se pod vodstvom Jožeta Urha in ekipe kalijo številni obetavni slovenski igralci, med katerimi v zadnjih letih izstopa ta čas najboljši mladinec na svetu Darko Jorgić.

Glede na to, da je letošnje leto olimpijsko, se je izkazalo, da je termin tekmovanja izredno posrečen. Številni najboljši igralci bodo pilili formo pred olimpijskimi igrami v Riu de Janeiru, zato je seznam prijavljenih glede na denarni sklad celo boljši, kot ga je bilo pričakovati. Med 241 igralci in igralkami iz 41 držav bo prvo ime Nemec Dimitrij Ovčarov, 5. igralec sveta, konkurenco pa mu bodo delali trije azijski igralci izmed najboljše svetovne deseterice. V ženski konkurenci bo od 1. do 5. junija na Otočcu nastopilo kar šest igralk izmed najboljše svetovne deseterice. Predstavila se bo tudi kompletna slovenska reprezentanca, z olimpijcem Bojanom Tokičem na čelu, ki ga še pred prihodom v Slovenijo čaka finalna tekma nemškega ekipnega DP. Tokićev Saarbrücken se bo namreč 22. maja pomeril proti Borussii iz Düsseldorfa.

Omeniti kaže, da bosta v soboto prvi finalni tekmi ekipnega članskega DP. Pri moških se bosta tretje leto zapored v finalu pomerila Krka in Puconci. Favoriti so Dolenjci, ki naj bi imeli v Darku Jorgiću in Urošu Slatinšku papirnato premoč. Pri ženskah se bosta za naslov pomerili ekipi Arrigonija iz Izole in Mute.