Z izločilnimi obračuni se v košarkarskem državnem prvenstvu začenja najpomembnejši del sezone, v katerem prostora za napake praktično ni več. V četrtfinalu bodo moštva igrala na dve zmagi po sistemu 1-1-1. Prva obračuna sta na sporedu danes, ko se bosta v Domžalah ob 18. uri udarila Helios in Rogaška, v Novem mestu pa ob 20. uri Krka in Šenčur. Jutri bosta na sporedu še obračuna med Zlatorogom in ekipo LTH Castings (ob 18. uri) ter Olimpijo in Tajfunom (20.).

V letošnji sezoni sta se Helios in Rogaška v državnem prvenstvu pomerila že štirikrat, trikrat pa so zmago slavili Slatinčani. Domžalčani bodo optimizem črpali iz zadnjega medsebojnega obračuna, ki so ga dobili s kar 32 točkami razlike. Trenerju Jakši Vuliću še naprej sive lase povzročajo poškodbe. Željko Zagorac je zaradi poškodbe mišice že končal sezono, obračun pa bo izpustil tudi Urban Gorjanc. Damjan Novaković ima na drugi strani na voljo vse posameznike in samozavestno sporoča, da Rogaška v Domžale odhaja po zmago.

Manj izenačen dvoboj se obeta med Krko in Šenčurjem. Novomeščani so v ligi za prvaka pokazali največjo stabilnost in osvojili prvo mesto. Trener Krke Vladimir Anzulović od svojih igralcev kljub temu zahteva maksimalno osredotočenost, saj se zaveda, da Šenčur bele zastave ne bo izobesil vnaprej. Tudi zavoljo tega, ker mu je v lanski sezoni že uspelo premagati Novomeščane. Tega se spominja tudi strateg Ernest Novak, ki svojim igralcem polaga na srce, da favoriti ne zmagujejo vedno.

V Beogradu je bila včeraj skupščina lige ABA, kjer so klubi znova soglasno potrdili, da bodo nadaljevali tekmovanje. Vodstvo lige je oznanilo, da od nobene zveze ali Fibe ni prejelo uradnega dokumenta o nepriznavanju. Hkrati so potrdili, da so pripravljeni na vse, tudi na zaprtje lige, če se bodo pritiski na klube nadaljevali.