Od štirih tekem, ki sta jih ekipi odigrali v končnici, je na kar treh zmagovalca odločil šele podaljšek. Tako je bilo tudi na zadnjem obračunu, ki so ga igralci Miamija dobili s 94:87. Vročica je nastopila brez centrov Chrisa Bosha in Hassana Whiteside, ki je zaradi poškodbe kolena najverjetneje že sklenil sezono.

Kljub težavam so domači košarkarji srečanje pričeli uspešno, prevzeli pobudo in prvi polčas dobili z devetimi točkami prednosti (44:35). Toronto je pravi ritem ujel šele v nadaljevanju in v zadnji četrtini vodil že za devet točk, a sta vročico v igro vrnila Joe Johnson in Dwayne Wade. Štiriintridesetletni veteran je tekmo končal pri 30 točkah, zaslužen pa je bil tudi za koš, ki je njegovemu moštvu zagotovil podaljšek.

Če so košarkarji Miamija v zadnji četrtini vodili vsega 13 sekund, pa so v dodatnih petih minutah tekme zaigral precej bolje. Gostom so dovolili vsega štiri točke, medtem ko so jih sami dosegli sedem več. »Na trenutke nam ni kazalo najbolje, vendar se nismo želeli predati,« je po tekmi dejal najboljši strelec tekme Wade.

Pri Miamiju sta poleg Wadea dvomestno število košev dosegla le še Johnson in Dragić, ki sta tekmo sklenila pri 15 točkah. Slovenski organizator igre v 43 minutah igre, kolikor jih je preživel na igrišču, tokrat strelsko sicer ni bil pretirano razpoložen. Od šestnajstih poskusov je bil uspešen zgolj petkrat, a bil obenem zaslužen za edino trojko svoje ekipe, prav tako pa je navdušil tudi v podaljšku, ko je med uspešnim polaganjem izsilil prekršek DeMarra Carrolla.

»Nič novega, ponovno je bila tesna tekma. Zaključek smo opravili dobro, zmagali v podaljšku. Tokrat nam met ni šel, žoga ni hotela skozi obroč,« je povedal Dragić.

Peto tekmo bosta ekipi odigrali v noči s srede na četrtek v Torontu.

Curry eksplodiral v zaključku tekme

Tudi druga tekma večera med Portlandom in Golden Statom se je končal šele po podaljšku. V središče pozornosti se je po dvotedenskem premoru zaradi poškodbe kolena vrnil Stephen Curry. Najkoristnejši igralec rednega dela prvenstva je eksplodiral v zaključku tekme. V zadnji četrtini je prispeval 10 točk, še dodatnih sedemnajst pa jih je dodal v podaljšku in tekmo sklenil pri 40 točkah.

Aktualni prvaki lige NBA so se na koncu veselili zmage 132:125 in jih od konferenčnega finala loči le še zmaga.