Na prenovljenem južnem delu tamkajšnje tržnice je včeraj s pripravljanjem priročnih jedi v manjših hišicah začelo šest ponudnikov z zelo raznoliko ponudbo. V Chuty's pričakujejo ljubitelje tajskih jedi, Top Dunaj'c bo poskrbel za jedi iz žara in za dunajske zrezke, v Španski vasi pa s svojimi tapasi in dobrotami španskega podeželja samozavestno obljubljajo eno najbolj avtentičnih španskih kulinaričnih izkušenj v Sloveniji. Hitro in v majhnih hišicah so že vse od začetka vajeni delati v Hood burgerju, ki bo ponudbo na tako imenovani kulinarični tržnici popestril s svojimi že dobro prepoznavnimi burgerji. Z njimi sta Til Pleterski in Klemen Ptičak leta 2012 popestrila takrat še zelo skromno ljubljansko ponudbo burgerjev v prikolici Viču, se razširila v Šiško, zdaj pa še v BTC. Burgerje s 100-odstotno slovensko govedino so na svoj meni uvrstili tudi v Frksu, ki je sicer znan po svojih zavitkih v vegetarijanskih in mesnih različicah, vegetarijanci in predvsem vegani pa bodo zagotovo najpogosteje zavili v vegetarijansko restavracijo Radha Govinda. dv