Slovenska dvojica Srebotnik-Klepač po žrebu parov turnirja dvojic v Rimu verjetno ni bila najbolj zadovoljna, saj ju je že v prvem krogu čakal dvoboj z ameriškima zvezdnicama, a kot kaže, je bila to zanju le dodatna spodbuda.

Sestri Williams sicer ne nastopata pogosto v dvojicah, moči združita le nekajkrat na leto na največjih turnirjih, zato tudi nista najbolj uigrani, a ker gre za Sereno, že nekaj let številko ena ženskega tenisa, ter njeno sestro Venus, ki je prav tako nekaj let kraljevala na igriščih, sta Američanki vselej v vlogi favoritinj. V Rimu sta prvič po letu 2014 združili moči v nameri, da se nekoliko pripravita na avgustovske olimpijske igre, kjer želita naskakovati novo zlato medaljo.

Slovenki podrli načrte Sereni

»Jasno je, da bi nama bilo v veliko veselje ponovno zaigrati na olimpijskih igrah. Zelo rada igram v paru z Venus, saj je najboljša partnerka. Upam, da tudi ona enako misli zame. Skupaj sva zelo močen par,« je včeraj dejala Serena ter dodala: »Nadejava se, da bova v Rimu dobili vsaj nekaj dvobojev, da se uigrava.«

Toda že prvi niz je nakazal, da se Sereni želja ne utegne izpolniti in da se v Rimu sestri najbrž ne bosta ravno naužili veliko skupnih uric na igrišču, saj sta bili Srebotnikova in Klepačeva boljši s kar 6:1. V drugem nizu je bila igra bolj izenačena, a je tudi ta pripadel Slovenkama, ki sta ga dobili s 7:5 in se po zgolj uri in 15 minutah veselili velikega skalpa zvenečih nasprotnic.

Srebotnikova: Osredotočili sva se nase

»Dvoboj sva odigrali dobro. Osredotočili sva se nase in na najino igro, ne glede na to, da sta bili nasprotnici sestri Williams. Vemo, da gre za odlični igralki, ki sta v preteklosti običajno turnirje, na katerih sta nastopili, tudi osvojili. Veseli sva, da nama ju je uspelo premagati, a to je šele prvo kolo in potrebno se je osredotočiti naprej,« je po dvoboju povedala Katrina Srebotnik, ki že vrsto let sodi v sam vrh v ženskih dvojicah.

Po večletnem sodelovanju z večinoma tujimi partnerkami je Velenjčanka v zadnjem obdobju združila moči z reprezentančno kolegico Andrejo Klepač, kar se očitno izkazalo za dobro potezo. Slednja po današnji zmagi ni skrivala zadovoljstva: »To je res lepa zmaga. Nisva vedeli, kaj lahko pričakujeva, saj nasprotnici že dlje časa nista nastopili v dvojicah. Vedeli sva, da ju lahko premagava, a da bo to zelo težko. Po lahko dobljenem prvem nizu, ko sta nasprotnici naredili preveč napak, sva v drugem nizu nadaljevali odlično in povedli s 3:1 in 4:2, a sta naju sestri Williams ujeli in izenačili na 4:4 in 5.5. Ko je že kazalo, da bo dvoboj težko dobiti, sva se zbrali in v zadnjih dveh igrah pokazali zares dobro igro in zmagali.«

Slovenki v drugem krogu čaka dvoboj z drugima nosilkama turnirja, Američanko Bethanie Mattek-Snads in Čehinjo Lucie Safarovo, ki sta bili v prvem krogu prosti.