Čeprav vmes ni kazalo na to, so košarkarji Krke še šesto leto zapored osvojili prvo mesto v ligi za prvaka. Novomeščani bi si do nedavnega s tem zagotovili mesto v ligi ABA, a ker Košarkarska zveza Slovenije (KZS) jadranskega tekmovanja več ne priznava, bo treba počakati na razplet dogajanja med ECA, ki ima pod svojim okriljem evroligo in evropski pokal, in Fibo Europe, preden bo jasno, ali Krki dosežek kaj prinaša, razen na papirju najlažjega tekmeca v četrtfinalu Šenčur in prednost domačega terena v končnici.

Za zagotovitev prvega mesta so morali košarkarji Krke v zadnjem krogu v Tivoliju ugnati Olimpijo. Ljubljančani so na na vseh treh obračunih v letošnji sezoni Novomeščane porazili, tako da so imeli gostje še dodaten motiv za uspeh. Pred okoli 300 gledalci v dvorani pod Rožnikom, med katerimi so bili nekdanji zmaji Vlado Ilievski, Jurica Golemac in Sani Bečirović ter Jaka Lakovič, proti v zadnjem času znova razglašeni Olimpiji to ni bila pretežka naloga. Dolenjskemu moštvu je za uspeh zadostovala dobra igra v drugem polčasu, v katerem so povsem nadigrali gostitelje. »V prvem polčasu smo v naši igri napravili nekaj napak, a jih v nadaljevanju odpravili. Na koncu smo zbrali dovolj moči in zasluženo zmagali,« je bil s prikazanim zadovoljen trener Krke Vladimir Anzulović.

Medtem ko so pri Krki izpolnili cilj, je pri Olimpiji znova turbulentno. Rezultati in dosežki v državnem prvenstvu padajo iz leta v leto, trenda pa ni uspelo ustaviti niti letošnji ekipi. Potem ko so zmaji izpadli v četrtfinalu pokalnega tekmovanja proti Zlatorogu, so v ligi za prvaka zabeležili po pet zmag in porazov, kar je najslabši izkupiček Ljubljančanov v tem delu tekmovanja v zgodovini. »Pristop na tekmi je bil pravi. Sedaj moramo vse čim prej pozabiti in se osredotočiti na četrtfinale, pred katerim moramo v naši igri popraviti nekaj stvari,« je po novem porazu povedal trener Olimpije Gašper Potočnik. Škofjeločan v letošnji sezoni še vedno ni odkril zdravila za nihanja v igri. Ljubljančani so tako ligo za prvaka odprli slabo, nato nanizali štiri prepričljive zmage, a spet padli in trikrat izgubili.

Ob takem izhodišču je pred Olimpijo izredno težka naloga, da po sedmih sušnih letih znova pride do državne krone, kar je vodstvo kluba pred začetkom sezone postavilo kot absolutni cilj. Po blamaži v ligi za prvaka si lahko ekipa obraz reši le z naslovom slovenskega prvaka, kar v karieri do zdaj ni uspelo še nobenemu igralcu Olimpije. A za Ljubljančane bo izredno težka že prva stopnica, saj jih v četrtfinalu čaka Tajfun. Državni prvak je skozi ligo za prvaka stopnjeval formo in v moštvo vračal poškodovane igralce. Trener Dejan Mihevc je že pred časom razlagal, da je glavna osredotočenost kluba le na prihajajočo končnico. Če k temu dodamo še dejstvo, da igra Šentjurčanov Ljubljančanom ne leži, je jasno, da vnovičen izpad Olimpije v četrtfinalu državnega prvenstva ne bi bil nobeno presenečenje.

Liga Nova KBM, 10., zadnji krog: Olimpija – Krka 71:82 (16:16, 35:32, 50:56, Robinson 15, Lešić in Zagorac po 14; Lalić 20, Sinovec in Rebec po 18), Rogaška – Tajfun 64:83 (10:22, 26:42, 45:66, Boban 11, Fon in Primorac po 10; Pajić in Parks po 14, Čebular 13), Zlatorog – Helios 95:85 (24:22, 41:42, 68:69, Abrams 23, Booker 16; Robertson 21, Čakarun 20).