Po več kot petnajstih letih premora je na smučišču Vogel zaradi ugodnih smučarskih razmer spet mogoče smučati maja. Žičniške naprave so na smučiščih, kjer je snežna odeja debela kar en meter, zagnali že včeraj, obratovale pa bodo do jutri. Predvidoma bo poleg naprav v spodnjem delu (štirisedežnici Brunarica in Orlove Glave, vlečnica Storeč) obratovala tudi dvosedežnica Zadnji Vogel, če bodo to dovoljevale snežne in vremenske razmere. Uredili so tudi otroški park.

Po tem, ko so na Voglu letos že napovedali konec smučarske sezone, je predsednik uprave Vogla Boštjan Mencinger tokrat obljubil, da si takšnih napovedi ne bo več privoščil. »Snežne razmere so še vedno več kot dobre, poleg tega je obetavna tudi vremenska napoved. Noči in dopoldnevi bodo jasni, kar pomeni, da bo sneg čez noč pomrznil in bo smuka tista prava,« je dejal.

Smučarske vozovnice ta konec tedna prodajajo po znižanih cenah, je sporočil Matej Kandare, ki na Voglu skrbi za marketing. Odrasli bodo za celodnevno smuko odšteli 17 evrov, dva evra manj stane za mlade in seniorje, otroška vozovnica pa stane 11 evrov. Vsi imetniki sezonskih vozovnic za sezono 15/16, ki vključujejo tudi smuko na Voglu in jim je veljavnost pred nekaj dnevi potekla, pa svojo vozovnico lahko brezplačno zamenjajo na blagajni na spodnji postaji gondole. pe