Finalna prireditev, na kateri se bo za naziv miss športa potegovalo 12 finalistk, je letos doživela nekaj sprememb. Prvič jo bodo pripravili v največjem slovenskem kulturnem hramu, v živo pa si jo bodo lahko ogledali zgolj povabljeni, saj vstopnic ne bo v prodaji. Tudi samo dogajanje na odru bo malo drugačno, poleg štirih izhodov finalistk bo občinstvo zabaval tudi voditelj in komik Andrej Težak »Tešky«.

»Odločili smo se tudi, da bodo vsi vmesni nastopi zgolj pevski. Večer nam bodo popestrili Raiven, ki je bila druga na letošnji Emi, Game Over, ki so po premoru ponovno stopili na odre, Matej Hribernik 'Blueman', Kaja Stankovič in Namik Salievski. Zamenjali smo tudi dolgoletni tradicionalni pokal s prečudovitimi novimi priznanji, ki jih je za nas naredila Skupina Sij,« je na torkovi novinarski konferenci o programu prireditve še razkrila Anabelle Ann Logar, vodja prireditve Miss športa Slovenije.

Priprave na finale so se za dvanajst finalistk začele že 1. marca, ko so imele v Ljubljani svojo prvo javno predstavitev, od takrat naprej pa so vsak četrtek vadile tudi v fitnesu.

»Na vajah so se dekleta predvsem posvetila skupni plesni točki s koreografinjo Našo Nered. Vsaka izmed kandidatk bo morala predstaviti v posamični točki tudi svoj šport. Nekaj spodbudnih besed so jim povedale tudi prejšnje zmagovalke, ker pa lepota ni edina stvar, ki nam je pomembna, že vrsto let tesno sodelujemo s podjetjem Profil. Vse finalistke so imele z njimi individualne pogovore, kjer so testirali njihovo splošno razgledanost in komunikativnost,« je o pripravah finalistk povedala Logarjeva.

Letošnje finalistke so teniška igralka Sara Mitraković (Ljubljana), kolesarka Ula Hvala (Trbovlje), kickboksarka Aleksandra Mikić (Ljubljana), atletinja Vesna Kašnik (Velenje), plesalka Klara Japelj (Vrhnika), atletinja Agata Zupin, Robyn Strmšek (obe Komenda), ki se udejstvuje v konjeništvu, Mojca Cesar (Bohinjska Bistrica), ki se posveča fitnesu, športna plezalka Eva Petrič (Slovenske Konjica), Neža Ribarič (Velenje), ki se ukvarja z olimpijskim dvigovanjem uteži in crossfitom, atletinja Brina Mljač (Ljubljana) in biatlonka Tjaša Bahovec (Domžale).

V komisiji, ki bo ocenjevala kandidatke za Miss športa Slovenije 2016, so svoje sodelovanje potrdili nekdanja alpska smučarka Katja Koren Miklavec, ki je med drugim sedaj predsednica sveta Fundacije za šport, plavalka Metka Sparavec, hokejist Marcel Rodman, predsednica ženske komisije OKS Barbra Jermann, atletinja in aktualna miss Kaja Bajda, teniški igralec Blaž Kavčič, odbojkar Matija Pleško in kot predstavnik sponzorjev dr. Denis Mancevič, direktor za korporativno komuniciranje v skupini SIJ.