Ali ste povsem okrevali po trebušni virozi?

Da. Bilo je hudo. Štiri dni nisem nič jedel, le pil, veliko časa sem preživel na stranišču in izgubil štiri kilograme. Ko sem skušal pred tekmo v Kopru trenirati na vso moč, se mi je kar zavrtelo v glavi in zameglilo pred očmi. Še tekel sem komaj. Glede na to, v kakšnem stanju sem bil minuli teden, mi je šlo na tekmi zelo dobro. Skoraj povsem sem okreval, počutim se dobro in bom povsem nared za tekmo kariere.

Z zmago v Kopru ste si priigrali lepo popotnico za derbi, na katerega greste s tremi točkami prednosti.

Prelomna tekma, na kateri smo pokazali vse odlike Olimpije. Drugi polčas na Bonifiki je bil eden najboljših v spomladanskem delu. To nas navdaja z optimizmom pred derbijem, na katerem lahko tudi že odločimo prvenstvo. Upam, da bomo z glasno podporo navijačev premagali Maribor.

V karieri, med katero ste pet sezon igrali tudi v tujini, ste odigrali že veliko prelomnih tekem. Kako se boste pripravili na tekmo leta?

Za takšne tekme treniramo in živimo. Glede na to, da bo Maribor z vsemi silami napadel tri točke in se boril do zadnjega atoma moči, nas čaka velik izziv. Ker igramo doma in pred polnimi tribunami, moramo zmagati zlepa ali zgrda.

Vaši mlajši soigralci so prvič v položaju, da se borijo za naslov prvaka. Vi ste pri 29 letih med najbolj izkušenimi, zato imate tudi vlogo mentorja.

Zelo veliko se pogovarjamo. Najpomembnejše je, da ne pregorijo v preveliki želji. Dopovedujemo jim, naj ostanejo predvsem mirni. Za zdaj nam to kar dobro uspeva.

Kako ste se znašli v novem sistemu igre 3-5-1-1?

Časa za uigravanje je bilo zelo malo, zato smo se v prvem polčasu v Kopru še malo lovili, a na koncu nam je prav nova postavitev prinesla pomembno zmago. Da bo vse delovalo tako, kot mora, bomo potrebovali še nekaj tekem.

Kaj je v slačilnico prinesel novi trener Vanoli?

Novo energijo, novo motivacijo. Izjemno nam je všeč, kako temperamentno vodi tekme. Igralci čutimo, da z nami vseskozi igra in tako uspešno pomaga. V Kopru smo imeli na trenutke občutek, kot da igra z nami tudi na zelenici.

Ob Elekeju ste najboljši strelec Olimpije s 14 goli. Vrhunec sezone bi bil zmagoviti gol proti Mariboru.

Ni pomembno, kdo zabije gol. Lahko ga tudi Nejc Vidmar, samo da zmaga Olimpija.

Ali je pred derbijem kaj zbadanja in klicev iz Maribora?

Telefonskih klicev še ni bilo veliko. Navadili so se, da igram v Olimpiji. Pravi prijatelji me bodo vzpodbujali in stiskali pesti za moje moštvo, z mnenjem drugih pa se ne obremenjujem.

Ali se boste lahko sprehodili po Mariboru, če Olimpija postane prvak?

Da. Z velikim ponosom in občutkom, da sem visok dva metra, tako da me bodo vsi opazili.

Vas bomo prihodnje leto še gledali v dresu Olimpije?

Bomo videli. Pogodbo imam še za eno leto, a ne skrivam, da se želim še enkrat preizkusiti v tujini. Sem profesionalec, ki razmišlja tudi o prihodnosti in o tem, kako bi zaslužil čim več. Če se bo ponudila priložnost, jo bom sprejel. A še prej mora Olimpija postati prvak.