Dragić je svojo najboljšo predstavo proti Charlottu prihranil prav za odločilno sedmo tekmo, ko je že v prvih treh četrtinah dosegel 25 točk in Miamiju pomagal do visoke prednosti, tako da v zadnjih 12 minutah sploh ni več igral in ga je trener Eric Spoelstra lahko nekoliko spočil za nadaljevanje končnice. Tega slednji danes gotovo ne obžaluje, saj mu je slovenski reprezentant z novo izjemno predstavo priboril še eno pomembno zmago.

Gogi je bil tudi ob prvem dvoboju s Torontom zelo razpoložen za igro in je bil s 26 točkami drugič zapored prvi strelec tekme, Miami pa je po podaljšku strl odpor Kanadčanov in povedel v seriji z 1:0. Slovenski organizator igre se je izkazal z dobrim metom, iz igre je metal 10/20 (od tega trojke 3/4) ter dodal še tri zadete proste mete, imel pa je tudi najboljše razmerje od vseh igralcev med danimi in prejetimi koši (+13) v času, ko je bil na parketu. V statistiko je Dragić vpisal še šest skokov in dve podaji, izgubil pa je tri žoge.

Miami je bil tokrat na pragu zmage že v rednem delu tekme, saj je vodil celoten drugi polčas in imel v zadnji četrtini dvakrat tudi 10 točk prednosti. Čeprav so domači v zaključku vztrajno topili zaostanek, vseeno ni kazalo, da se lahko izvlečejo iz godlje. Toda niso se predali in tudi ko je Dragić s trojko 40 sekund do konca popeljal Miami v vodstvo s 86:81, tekma še ni bila odločena. Zadnji met rednega dela je pripadel Kylu Lowryju, ki je z metom s svoje polovice prehitel sireno in izenačil na 90:90. Miamija to ni potrlo, temveč spodbudilo, da je v podaljšku na krilih Dwyanea Wada tekmo vendarle dobil. »Tokrat smo morali tekmo dobiti kar dvakrat,« se je po tekmi slikovito izrazil Wade.

»Imeli smo že lepo prednost, a nam tokrat žal ni uspelo tekme dobiti že v rednem delu. Torontu je ob koncu četrte četrtine uspelo nekaj težkih metov, še posebno tisti koš Lowryja s sredine igrišča je bil neverjeten, a sem ponosen, kako smo se na to odzvali. Tudi Chris Bosh je odigral pomembno vlogo s klopi, saj nas je izjemno spodbujal. Pred podaljškom smo si rekli, da se ne smemo predati in da smo kljub gostovanju in sovražno nastrojeni publiki še vedno v dobrem položaju za zmago in da je ostalo še pet minut igre. Zbrali smo se in prišli do velike zmage, kar je bil naš cilj. Vzeli bi kakršnokoli zmago, lepo ali grdo, le da je naša,« je po uspehu v slačilnici novinarjem povedal Dragić.

Druga tekma v Torontu bo v četrtek zvečer.