Lastniki Gorenjske banke bodo na skupščini sredi maja med drugim odločali o popolnitvi nadzornega sveta. V tem bo v skladu s predlogom mesto dobila tudi Jelena Galić, sicer predsednica izvršnega odbora srbske AIK banke, ki je z dokapitalizacijo Gorenjske banke pridobila 13,9-odstotni delež.

Poleg Galićeve se bosta nadzornikom banke v skladu s predlogom sklepa pridružila še Aleš Aberšek, nekdanji predsednik uprave Save, zdaj pa član uprave Telekoma Slovenije, in raziskovalec ljubljanske ekonomske fakultete Domen Trobec, ki je nedavno izstopil iz nadzornega sveta Istrabenz Turizma. Nov mandat bi delničarji v skladu s sklicem podelili še odvetniku Mateju Podlipniku, dosedanja članica nadzornega sveta Mojca Globočnik, ki se ji mandat tako kot Podlipniku letos izteče, pa z novim mandatom ni soglašala.

Izpopolnitev nadzornega sveta, ki ga vodi David Benedek, v njem pa sta še Miran Kalčič in Gregor Rovanšek, je potrebna tudi zato, ker sta tega letos zapustila Primož Karpe, zdaj predsednik nadzornega sveta Nove Ljubljanske banke, in Tibor Šimonka, zdaj predsednik uprave Perutnine Ptuj. ks